«Άνοιξαν»… καυτά ζητήματα στο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας – Αντιδράσεις για τον… «Ιωαννινοκεντρισμό»

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ο νέος «χάρτης» της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις αλλαγές που προωθούνται στον «Καλλικράτη» και η συνταγματική αναθεώρηση αποτελούν τις προτεραιότητες των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο εξάμηνο, όπως καταδείχθηκε στη συνέλευση μελών, της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στη Λαϊκή Αγορά, το απόγευμα της Δευτέρας (22 Μάη), με εισηγητή τον συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος και επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», Κώστα Μπασιούκα.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο κ. Μπασιούκας, έθεσε το περίγραμμα του σχεδιασμού για την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου, βάζοντας στην κορυφή της ατζέντας του  κυβερνώντος κόμματος τη βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος

Ο Κώστας Μπασιούκας, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, επισήμανε ότι κάθε Περιφερειακή Ενότητα οφείλει να πραγματοποιήσει ημερίδα για την παραγωγική ανασυγκρότησή της, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και τις ανάγκες των κατοίκων της.

Ακολούθως, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το λόγο και εξέφρασαν τις προτάσεις και τις προσδοκίες  τους για την ανάπτυξη της Πρέβεζας

Υπήρξαν βέβαια και αντιδράσεις για το λεγόμενο «Ιωαννινοκεντρισμό» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, καθώς παραγνωρίζονται τα σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πρέβεζας (διεθνές αεροδρόμιο, αρχαιολογικός πλούτος, παγκόσμιο σημείο αναφοράς λόγω ιστορίας, πλειοψηφία της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο, τουριστικό brand-Πάργα κ.α.) και δυσανάλογοι πόροι διατίθενται στο Νομό Ιωαννίνων.

Προτάθηκε δε η πραγματοποίηση συνεδρίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και όχι ένα ανά Περιφέρεια (σύνολο 13).

Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας εξέλεξε επιτροπή για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, η οποία θα κάνει «άνοιγμα» στην κοινωνία και  διαβούλευση με τοπικούς επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς, προκειμένου να διεξαχθεί ημερίδα για την ανάπτυξη της Πρέβεζας το επόμενο διάστημα. Το όλο εγχείρημα με το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου στα Γιάννενα, τον Οκτώβρη, και το μεγάλο Συνέδριο για το Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην Αθήνα,  στα τέλη του 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.