Αναδιανομή με τα λεφτά των φτωχών. Τίποτα το σημαντικό

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης προβλέπει οριζόντια μείωση μισθών κατά 20% με εκ περιτροπής εργασία. Με τον τρόπο αυτόν, το σχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει να ενισχυθούν οι εργοδότες με περίπου 1 δισ. ευρώ από τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Χρήματα που όχι μόνο θα λείψουν από ήδη χαμηλόμισθους ανθρώπους, αλλά θα αφαιρεθούν και αθροιστικά από την πραγματική οικονομία επιταχύνοντας την επερχόμενη ύφεση.

Η “Αυγή” σε τρία φύλλα της τον τελευταίο μήνα (19.4, 12.5, 15.5) είχε παρουσιάσει με στοιχειοθετημένα ρεπορτάζ το κυβερνητικό σχέδιο για οριζόντια περικοπή μισθών. Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόταν καν ρεπορτάζ.

Οι χειρισμοί τής κυβέρνησης με τις αναστολές συμβάσεων και η πεισματική της άρνησή της να καλύψει το σύνολο των αποδοχών -όπως έγινε στην υπόλοιπη Ευρώπη- έδειχναν προς τα πού οδεύει το πράγμα.

Άλλωστε, όλους αυτούς δεν τους γνωρίσαμε τώρα. Ήταν υπουργοί και την περίοδο 2010 – 2014. Καμία έκπληξη λοιπόν. Τίποτα το απροσδόκητο.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατάφερε να φτάσει ανενόχλητος μέχρι την ανακοίνωση της οριζόντιας περικοπής 20% στον κατώτατο μισθό 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, παρουσιάζοντάς τη μάλιστα ως μέτρο για τη στήριξη της απασχόλησης.

Για το οποίο, δε, την επόμενη μέρα δεν μιλούσε πλέον κανείς. Όχι αντίδραση. Ούτε καν συζήτηση. Την επόμενη μέρα το θέμα ήταν ότι η Ελλάδα ανοίγει γαλάζιες θάλασσες και χρυσαφένιες αμμουδιές σε τουρίστες που θα έρθουν χωρίς τεστ από χώρες με 500 νεκρούς την ημέρα για να μας φέρουν την ανάπτυξη.

Αναδιανομή με τα λεφτά των φτωχών σε κλίμα ομοψυχίας και κανονικότητας. Τίποτα το σημαντικό.

  •  Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.