Αναφορά Κώστα Μπάρκα για τη λήψη μέτρων στήριξης του αγροτικού κόσμου

Τη λήψη μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας αναδεικνύει με Αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Στην Αναφορά επισυνάπτεται το Υπόμνημα των Προέδρων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας «Νικόπολη» και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Πρέβεζας, με το οποίο περιγράφεται με μελανά χρώματα η πραγματικότητα που βιώνουν οι παραγωγοί αγρότες, οι συνεταιρισμοί τους και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, λόγω των οικονομικών συνεπειών, που έχει στην παραγωγή και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, η πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, εμφανίζονται ήδη κρούσματα κερδοσκοπίας, αφού οι τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στον καταναλωτή είναι επτά και οκτώ φορές υψηλότερες από τις τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους οι αγρότες.

Επίσης, ζητείται η ένταξη των παραγωγών αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών και των εργαζόμενων τους στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ζητείται η λήψη εξειδικευμένων κλαδικών μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας αντίστοιχα αυτών που θα ληφθούν για τους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας.

Ο κ. Μπάρκας στην Αναφορά του ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την άμεση εξέταση του υπομνήματος και ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιγράφονται στο Υπόμνημα των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.