Αν ο Κ. Μητσοτάκης είχε ίχνος ειλικρίνειας

Αν είχε στοιχειώδη ειλικρίνεια, ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να δηλώσει στη σύνοδο ότι χρησιμοποίησε την κρίση ως ευκαιρία.

Στόχος της έκτακτης συνόδου στο Πόρτο ήταν να ενισχυθεί το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης. Γι’ αυτό στο τραπέζι μπήκαν τα εργασιακά και το θέμα της πατέντα.

Δεν ξέρουμε πόσο αγαθές είναι οι προθέσεις των Ευρωπαίων ηγετών. Ξέρουμε όμως τι θα όφειλε να πει εκεί ο Κ. Μητσοτάκης αν διέθετε στοιχειώδη ειλικρίνεια.

Αν είχε στοιχειώδη ειλικρίνεια, ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να δηλώσει στη σύνοδο ότι χρησιμοποίησε την κρίση ως ευκαιρία για να κάνει ευκολότερες τις κατασχέσεις περιουσιών. Να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Να αυξήσει τις προβλεπόμενες υπερωρίες ώστε να μην ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Να καταργήσει το οκτάωρο τώρα, που, με την ανεργία ξανά στα εφιαλτικά επίπεδα του πρώτου Μνημονίου, κανείς δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί. Να καθιερώσει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ρίχνουν τους μισθούς και οδηγούν σε εσωτερική υποτίμηση.

Και σχετικά με τις πατέντες, ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πει ότι είναι άσχετος με το θέμα και δεν τον ενδιαφέρει καν.  Ότι ανέκαθεν ήταν με την «ελεύθερη αγορά» και με τα δικαιώματα των μεγάλων εταιρειών πάνω από το δημόσιο συμφέρον, γιατί ακριβώς αυτή είναι η δουλειά του: πουλάει δημόσιο συμφέρον στις ιδιωτικές εταιρείες.

Ότι ακριβώς αυτό εξήγησε στον Τσίπρα: οι μεγάλες εταιρείες είναι τα αφεντικά.

Ότι με την παρέμβαση Μπάιντεν νόμιζε πως αλλάζει το κλίμα, οπότε είπε να το παίξει ενάντια στις πατέντες. Αλλά μετά που διαφώνησε η Μέρκελ, είπε να ξανακρυφτεί μέχρι να δει προς τα πού φυσάει ο άνεμος.

Αλλά μην περιμένετε τέτοια. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει ίχνος ειλικρίνειας μέσα του. Είναι σοβαρός πολιτικός ο Κ. Μητσοτάκης.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.