Απάντηση Τζανακόπουλου στον κ. Στουρνάρα

Ο κύριος Στουρνάρας για άλλη μία φορά δημιουργεί την εντύπωση ακόμα και στον πιο καλοπροαίρετο ότι επιχειρεί πολιτική παρέμβαση.  Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μια χιουμοριστική απάντηση, ότι μάλλον θα μπέρδεψε τους προϋπολογισμούς της σημερινής κυβέρνησης με τους προϋπολογισμούς της δικής του θητείας ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν  η ελληνική οικονομία δεν έπιασε ούτε μία φορά τους στόχους του προγράμματος που είχε συμφωνήσει με την Τρόικα το 2012, το 2013, το 2014. Ουδέποτε έχουμε διακινδυνέψει  τη σταθερότητα τη ελληνικής οικονομίας,  για την οποία ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία μάτωσε. Αντιθέτως, κάθε παρέμβαση μας η οποία στοχεύει στην στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, γίνεται μέσα στο πλαίσιο των πραγματικών δυνατοτήτων. Η πραγματικότητα των αριθμών λέει το εξής:  ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα αυτά, σε καμία περίπτωση για το 2019, δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε ό,τι αφορά δε το 2020, αυτό το οποίο κάνουμε είναι το εξής:  Αφ’ ης στιγμής δημιουργήθηκαν υπερπλεονάσματα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, αυτό το οποίο εμείς οφείλουμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα ρευστά διαθέσιμα για να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για την ελληνική οικονομία. Έτσι, ώστε να μπορέσει και η ανάπτυξη να τονωθεί αλλά και η κοινωνία να στηριχθεί.  Η χώρα δεν βρίσκεται πλέον σε μνημονιακή επιτροπεία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα, εφόσον τηρούμε τους συγκεκριμένους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις δικές μας  πολιτικές, με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.