Απολογισμός επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

κινητοποίηση εκπαιδευτικών

• Πρώτος πυλώνας το Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

• 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων -Αποποινικοποιήσαμε τις οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι και του ποσού των 50.000 Ευρώ – Νομοθετήσαμε την Δεύτερη Ευκαιρία, με πλήρη απαλλαγή χρεών για τα φυσικά πρόσωπα που εντίμως πτώχευσαν.

• Αναδιαμορφώσαμε τα προγράμματα Voucher ώστε να ωφελούνται πραγματικά οι συμμετέχοντες σε αυτά. Βάλαμε φραγμό στην κατασπατάληση πόρων στα προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, ενώ ο επανασχεδιασμός μας αύξησε τον αριθμό των ανέργων που συμμετέχουν και τα ποσά που εισπράττουν οι άνεργοι, από 25 – 40% στο 60-75% των συνολικών πόρων.

• 100.000 άνεργοι είναι ήδη σήμερα σε επιδοτούμενα προγράμματα και τους επόμενους δύο μήνες ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 120.000 ανέργους. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 (δηλαδή σε λιγότερο από ένα έτος) οι θέσεις αυτές θα ανέλθουν σε 212.000 περίπου χιλιάδες.- Προγραμματίζουμε 150.000 νέες προσωρινές θέσεις εργασίας για το 2016, διάρκειας 8 μηνών.

• Ψηφίσαμε το νόμο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης, την κατάργηση της εργασιακής εφεδρείας και την αναδιαμόρφωση του θεσμού της κινητικότητας

• Βγάλαμε από τα συρτάρια μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συγκριτική ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 300.000 Ευρώ σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα της τελευταίας δεκαετίας για τον εντοπισμό της πραγματικής αφορολόγητης ύλης.

• Επαναπροσλάβαμε τους αντισυνταγματικά απολυμένους κάνοντας ένα βήμα αποκατάστασης της δικαιοσύνης στον ρημαγμένο και απαξιωμένο δημόσιο τομέα

• Δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για 3500 προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με στόχο την ενίσχυση του συστήματος υγείας

• Δώσαμε σε δημόσια διαβούλευση τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αποδεικνύοντας έμπρακτα την βούληση μας να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις της διαπλοκής. Ανοίξαμε την ΕΡΤ

• Καταλογίσαμε τις ανείσπρακτες μέχρι σήμερα, οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών