Γ. Τσιρώνης: Το μνημόνιο δεν είναι τσουνάμι που κατέστρεψε την οικονομία μας. Εδώ μας έφεραν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.

xt7Lt09iiQgFkcaZT8xtg.jpg.pagespeed.ic_.Jy_NZz_9W2-300x200

Στα πλαίσια της 80ης ΔΕΘ οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις εκλογές και τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και ανακοίνωσαν την εκ νέου συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ψηφοδέλτια του οποίου θα συμμετέχουν πανελλαδικά 17 μέλη των Οικολόγων Πρασίνων.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μίλησαν η Χριστίνα Ευθυμιάτου, συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ και υποψήφια στις Κυκλάδες, ο Φίλιππος Γκανούλης, συν-εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος στη Β” Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Τσιρώνης, μέλος των ΟΠ, πρώην Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος στη Β” Αθήνας. Τη συνέντευξη κατεύθυνε ο συντονιστής της οργάνωσης Θεσσαλονίκης, μέλος της ΕΓ και υποψήγιος στην Α” Θεσσαλονίκης. Δαμιανός Ανδρέου.

«Πρέπει να σταματήσει το ψέμα ότι και εσείς υπογράψατε και εμείς υπογράψαμε» δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, λέγοντας πως είναι λάθος να νοσταλγούμε την προμνημονιακή εποχή, γιατί είναι αυτή ακριβώς η εποχή που έφερε τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. «Δεν είναι τα μνημόνια η αιτία ή το αποτέλεσμα του κακού. Αυτό το κακό δεν ήταν θεομηνία που ήρθε στην τύχη, δεν μας χτύπησε ο Κατρίνα, δεν μας χτύπησε τσουνάμι και κατέστρεψε την οικονομία μας, δεν ήταν κάτι τυχαίο που έγινε. Υπάρχουν ένοχοι για αυτή την κατάσταση, που η χώρα βρίσκεται στην εντάτικη και βρίσκεται να αιμορραγεί όμηρος καρχαριών. Αιμορραγεί από μόνη της και υπάρχουν ένοχοι στη χώρα που προκάλεσαν την αιμοραγία«, είπε σε έντονους τόνους  ο Γιάννης Τσιρώνης και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα οφείλεται»στην ερήμωση της υπαίθρου, στην από δεκαετιών κατάρρευση του παραγωγικού ιστού, στην καταλήστευση των δημοσίων ταμείων από τη δεκαετία του ’60, στη διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση και στο διαπλεκόμενο ιδιωτικό κεφάλαιο«.

Εκτενή αναφορά έκανε στο θέμα του διαπλεκόμενου ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο εδραιώθηκε ως καθεστώς στη χώρας μας από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το οποίο ακόμα και σήμερα προσπαθούν να διαφυλάξουν τα ίδια αυτά κόμματα, βαφτίζοντάς το ιδιωτική πρωτοβουλία. «Δεν μιλάμε για επιχειρηματικότητα. Μιλάμε για λίγες οικογένειες οι οποίες απομειζούν με την ανοχή πολιτικών το ελληνικό δημόσιο. Δεν μιλάμε για ανθρώπους που επιχειρούν, δεν μιλάμε για ανθρώπους που ρισκάρουν χρήματα ή επενδύουν. Μιλάμε για ανθρώπους που εκμεταλλεύονταν τα δημόσια ταμεία, αυτό που δήθεν υπερασπίζεται η Νεα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτά εγώ τα αποκαλώ καθεστώς. Και με αυτό το καθεστώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αντίθετοι«, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Τσιρώνης.

«Άρα, αν εμείς αυτή τη στιγμή αναγκαστήκαμε ως Κυβέρνηση μπροστά στην κατάρρευση της χώρας να υπογράψουμε τέτοια μνημόνια, είναι προφανές ότι δεν προκαλέσαμε τις αιτίες, ενώ αντίθετα ο κύριος Μειμαράκης θα έπρεπε πρώτα απ” όλα να ζητήσει ένα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για όλα αυτά τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα και οδήγησαν στα μνημόνια, για αυτά τα δεινά των 50-60 χρόνων, για τα οποία κανείς δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.