Διαπραγμάτευση-Παράλληλο πρόγραμμα- Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνθημα για πολιτική αντεπίθεση έστειλε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, από την αίθουσα του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας, το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου. Αντεπίθεση που θα έχει ως κατάληξη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί έως τον Απρίλιο του 2016. Άλλωστε, το επόμενο διάστημα θα πρέπει, αφενός, να «τρέξει» η διαπραγμάτευση και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων που θα οδηγήσει στην έναρξη της συζήτησης για το χρέος, αφετέρου το παράλληλο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση του κόμματος για την προσέλκυση νέων μελών, πολιτών που ενδιαφέρονται να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για να «σπάσει» το τρίγωνο της διαπλοκής που είχε αναπτυχθεί στο παρελθόν ανάμεσα στο παλιό πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, επισημαίνοντας «Είναι σε προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ήδη έχουν παρθεί μέτρα, γίνονται προσπάθειες προς αυτή τη κατεύθυνση, θα υπάρξουν αποτελέσματα το επόμενο διάστημα».

Για το ασφαλιστικό σύστημα, ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε «έχει ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας για την υλοποίηση της προεκλογικής μας δέσμευσης και αυτή αφορά την προστασία των συνταξιούχων» και πρόσθεσε «Αυτό που έχουμε αποφασίσει και αυτή θα είναι η μεγάλη προσπάθεια είναι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος να είναι προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητάς του, να μην φορτώνει επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, σαν αυτές που είδαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Και αυτός δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο τους τωρινούς συνταξιούχους, είναι μια υποχρέωση και για τις επόμενες γενιές, για να μπορούν τα νέα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή μέσα στον εργασιακό τους βίο».

Για τα εργασιακά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε « Η επόμενη μάχη την οποία θα δώσουμε και θα είναι μάχη, η οποία κατά τη γνώμη μας θα κερδηθεί, αφορά στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας. Έχουμε ήδη συνεννοηθεί από την προηγούμενη περίοδο, ότι αυτά τα θέματα θα είναι σε ένα επίπεδο και σε συνεννόηση με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO)».

Για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο Παναγιώτης Ρήγας είπε «Ξεκίνησε ο εθνικός διάλογος για την παιδεία. Είναι μεγάλο στοίχημα να αλλάξουμε τους όρους με τους οποίους αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η παιδεία στη χώρα μας, γιατί ήταν μια παιδεία που δεν εξυπηρετεί τη νέα γενιά» και πρόσθεσε

« Θα πρέπει να αφήσουμε αποτύπωμα της Αριστεράς, της προοδευτικής σκέψης στην παιδεία, η οποία θα διαμορφώνει τέτοιες συνθήκες για έναν πολίτη που θα μπορεί να σκέφτεται, να είναι μέσα στην παραγωγή με εφόδια…».

Σχετικά με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον εγχώριων και αλλοδαπών συντηρητικών κύκλων, τονίζοντας «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στενοχώρησε πολλούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίοι νιώθουν ότι με τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, χάνουν ένα εργαλείο απειλής προς τη κυβέρνηση».

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε την σπουδαιότητα του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «Είναι ένα συνέδριο, το οποίο θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: πρώτον, να απαντήσουμε σε αντικειμενικά ερωτήματα, όπως πώς ένα κόμμα της Αριστεράς μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σε ένα έντονο καπιταλιστικό περιβάλλον, μπορεί να κυβερνήσει και δεύτερον, ποιο είναι αυτό το μοντέλο κόμματος που μπορεί να υπηρετήσει αυτή τη κατεύθυνση».

 

Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με το ακροατήριο της συγκέντρωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.