Επίσκεψη βουλευτή Κώστα Μπάρκα στον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ματαρρύθμισης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή του Σύριζα, Κώστα Μπάρκα, με  τον αναπληρωτή Υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,Γιώργιο Κατρούγκαλο, για το ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού του νομού  Πρέβεζας.

Ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι του νομού Πρέβεζας και ειδικότερα στην αδυναμία λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης, λόγω της απουσίας του απαραίτητου προσωπικού. Περαιτέρω τόνισε την εργασιακή ομηρεία των αδίκως απολυθέντων υπαλλήλων που εργάζονται πριν το 2001 με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες προκειμένου να δικαιωθούν. Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε την  αναγκαιότητα επίσπευσης της επαναπρόσληψής τους, ώστε η αρχαιολογική υπηρεσία τηε περιοχής μας να λειτουργεί εύρυθμα  εν όψει της θερινής περιόδου, όπου αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμφώνησε στην αναγκαιότητα επαναπρόσληψής τους, θέτοντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και παραμέτρους για να επαναπροσληφθούν ή να τύχουν από δω και στο εξής αυξημένης μοριοδότησης στις επικείμενες προκηρύξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αφού οι περισσότεροι συμβασιούχοι. εργάζονταν για παραπάνω από δέκα χρόνια στο δημόσιο τομέα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.