Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρυοπηγή.

Κλιμάκιο της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους:Δημήτρη Παπαδήμο, Ευκλείδη Φονταρά, Ειρήνη Νούτσου, Διονύση Παπανίκο και Βαγγέλη Σοπικιώτη, επισκέφτηκε την Κρυοπηγή την Κυριακή 15 Απριλίου,προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στοχωριό από τις πρόσφατες κατολισθήσεις.
Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τ.Κ., Νίκο Ντελή, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής που συστήθηκε για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν, ενώ, παράλληλα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος και την έκταση του πρωτοφανούς αυτού γεωλογικού φαινομένου που έπληξε την Κρυοπηγή.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η κατολίσθηση εξακολουθεί να είναι ενεργή και να εμπνέει ανησυχίες για την μελλοντική της εξέλιξη. Υιοθετήθηκε, πλήρως, το ψήφισμα των πολιτών της Κρυοπηγής.
Τονίστηκε ότι η Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τον βουλευτή του κόμματος, Κώστα Μπάρκα, θα μεριμνήσουν για την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχτεί η Τοπική κοινότητα Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης θα κάνουν
διαβήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες ιδιοκτήτες.
Επίσης, είναι απαραίτητο να μελετηθούν σύντομα και σε βάθος οι αιτίες τηςκατολίσθησης, να ληφθούν μέτρα σταθεροποίησης και να κατασκευαστούν άμεσα προσωρινοί δρόμοι προσπέλασης.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι το θέμα οφείλει να συζητηθεί στο αμέσως επόμενοΔημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.