Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε  να αναδειχθούν  οι αρχαιολογικοί  χώροι, να πάρουν τη θέση που τους αξίζει, με προσοχή, με επιστημονική μελέτη και σωστή αναστήλωση, έτσι ώστε να δοθούν όχι μόνο σε αυτή τη γενιά, αλλά και στις επόμενες».

Με αυτά τα λόγια η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου μετέδωσε, κατά τη σημερινή  επίσκεψή της στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, το μήνυμα ότι πρόθεση του υπουργείου, ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι να προχωρήσει στην προστασία και στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης με τρόπο που συνάδει στον χαρακτήρα του, καθώς και να το καταστήσει προσβάσιμο στο κοινό, με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.

Η υπουργός Πολιτισμού από την βροχερή Κασσώπη  δήλωσε « Ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης είναι εκπληκτικός και διαθέτει ένα θέατρο που εντάσσεται στη διαδρομή των πέντε θεάτρων της Ηπείρου. Ήμουν από το πρωί στη Δωδώνη και είναι πολύ σημαντική η συνεργασία και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανάδειξη  των πέντε θεάτρων της περιοχής. Ήδη, στα Γίτανα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, η Δωδώνη έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα 5 εκατομμυρίων, στην Κασσώπη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες μελέτες, θα ολοκληρωθούν και οι δεύτερες – ήδη έχει ενταχθεί και αυτή στο πρόγραμμα – και πιστεύουμε ότι άμεσα, από το φετινό καλοκαίρι, θα αρχίσουν οι εργασίες για να προλάβουμε τους θερινούς μήνες» και πρόσθεσε « Είναι πάρα πολύ σημαντική η ανάδειξη των θεάτρων, όπως και του μικρού θεάτρου της Αμβρακίας, της Νικόπολης μετά, που και αυτό θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο», διευκρινίζοντας ότι γνωρίζει το νομό Πρέβεζας από παλιά (1975),  όταν  είχε έρθει  στην περιοχή μας για παράσταση αρχαίας τραγωδίας με το Θέατρο.

Στη συνέχεια, η υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε την πολύπλευρη αξία των αρχαίων θεάτρων: «Τα αρχαία θέατρα δεν είναι απλώς ένας αρχαιολογικός χώρος με πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένας τόπος που είναι σχολείο, είναι εκπαίδευση, είναι συνειδητότητα του πολίτη, είναι ένα μέρος που συγκεντρώνονται όλοι οι πολίτες, είναι ένα μέρος που αναδεικνύει τις περιοχές και ανασύρει και τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου, και για τους Έλληνες επισκέπτες και για τους ξένους επισκέπτες».

Η υπουργός Πολιτισμού συνοδευόταν από τον βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, από τον Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου, Βαγγέλη Πολίτη, από την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Ευγενία Γατοπούλου, από τον Προϊστάμενο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Νταή, από τη Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, Αθηνά Στασινού, και από την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, Μικέλα Χαρτουλάρη.

Στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης την υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης. Εκεί ήταν και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη, η οποία ξενάγησε την υπουργό Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.