Επιτάξτε ιδιωτικά νοσοκομεία τώρα!

Μοναδική λύση απέναντι στη σημερινή κατάσταση είναι η άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. Η κυβέρνηση δεν το θέλει.

Η διαχείριση της πανδημίας έχει δύο σκέλη. Από τη μία την επιβολή μέτρων που θα περιορίσουν τη διάδοση του ιού στα μέτρα των δυνατοτήτων του ΕΣΥ. Κι από την άλλη, τη διεύρυνση των ίδιων των δυνατοτήτων του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Οι δυνατότητες του ΕΣΥ έχουν εξαντληθεί ενώ η πανδημία εξαπλώνεται.

Αποτέλεσμα της αποτυχίας αυτής είναι να πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία διασωληνωμένος στους διαδρόμους και το προσωπικό να ζει τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να του συμβεί: την επιλογή ασθενών. Με άλλη κυβέρνηση η αντιπολίτευση και τα κανάλια θα έστηναν κρεμάλες.

Μ’ αυτή την κυβέρνηση ο Σκέρτσος δηλώνει κυνικά ότι δεν γίνεται πια τίποτα κι αυτό περνάει έτσι. Και η κοινωνική δυσαρέσκεια εκδηλώνεται με αρνητικές φατσούλες στο φέισμπουκ. Προς το παρόν.

Θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά πράγματα για να είμαστε τώρα καλύτερα. Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Επίσης, δεν θέλει μέτρα υπερβολικού κόστους: κρατάει τα 37 δισ. που της άφησαν οι προηγούμενοι για άλλες δουλειές. Γι’ αυτό εδώ και τέσσερις μήνες κάνει απίστευτες γελοιότητες – και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Μοναδική λύση απέναντι στη σημερινή κατάσταση είναι η άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων. Η κυβέρνηση δεν το θέλει. Διακηρυγμένος στόχος της ήταν πάντα η συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας ώστε να ανοίξει η αγορά για τους ιδιώτες, με τους οποίους συνδέεται στενότατα – πολιτικά και οικονομικά.

Και οι ιδιώτες τής Υγείας με τις σημερινές συνθήκες θησαυρίζουν αναλαμβάνοντας τα μη Covid περιστατικά που δεν μπορεί να διαχειριστεί το ΕΣΥ.

Μόνο αν η κυβέρνηση πιεστεί θα προχωρήσει σε τέτοιο μέτρο. Γι’ αυτό η κοινωνία πρέπει να φωνάξει: Επιτάξτε τα ιδιωτικά νοσοκομεία τώρα!

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.