Εργασιακός οδοστρωτήρας και πολιτική αναξιοπρέπεια

Μεροληψία υπέρ των ισχυρών, περιφρόνηση της κοινωνίας και πολιτική αναξιοπρέπεια. Έτσι πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αύριο αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.  Ένα νομοθέτημα που κατεδαφίζει το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, νομιμοποιεί την υπερεκμετάλλευση του υπαλλήλου από τον εργοδότη και υπονομεύει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα από το σύνταγμα.

Για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της αυτές, η κυβέρνηση καταφεύγει σε μια πρακτική υποκριτική και εντελώς περιφρονητική για τη νοημοσύνη 2 εκατομμυρίων εργαζομένων: όλα γίνονται για το καλό τους και μόνον, η ζωή τους και οι συνθήκες εργασίας τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο, η αντιπολίτευση διαδίδει fake news.

Παράλληλα, σε μια επίδειξη πολιτικής αναξιοπρέπειας, υποβαθμίζει τις επίμαχες διατάξεις και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σε προβλέψεις όπως η κάρτα τηλεργασίας και η γονική άδεια στον πατέρα, οι οποίες ενσωματώνουν κοινοτικές Οδηγίες.

Στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κάνει ακόμη ένα τεράστιο χατίρι στους εργοδότες.

Τους απαλλάσσει από το κόστος 300 ωρών υπερωρίας ανά εργαζόμενο, επιτρέπει τις ατομικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, θεσπίζει σπαστό ωράριο, νομιμοποιεί την προσωρινή απόλυση του εργαζόμενου με τη μορφή της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών. Και ακόμη αυξάνει τις υπερωρίες σε 150 την ώρα που η κρίση της πανδημίας αναμένεται να φέρει μια έκρηξη της ανεργίας αντίστοιχη με αυτήν του 2011. Δείχνει έτσι πόσο την ενδιαφέρει ένα πραγματικό σχέδιο ανάκαμψης της κοινωνίας.

Μεροληψία υπέρ των ισχυρών, περιφρόνηση της κοινωνίας και πολιτική αναξιοπρέπεια.  Έτσι πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.