Θα μας ταράξουν στη σοβαρότητα

Είναι προφανές ότι, σε στιγμές κρίσιμες όπως αυτή που διερχόμαστε, απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο Αλ. Τσίπρας, παρά την πρωτοφανή επιχείρηση λάσπης που έχει εξαπολυθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι προφανές ότι, σε στιγμές κρίσιμες όπως αυτή που διερχόμαστε, απαιτείται από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ο Αλ. Τσίπρας, παρά την πρωτοφανή επιχείρηση λάσπης που έχει εξαπολυθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κυβερνητικής πλευράς όμως, αντί σοβαρότητας και υπευθυνότητας, αυτά που παρακολουθούμε είναι τα εξής:

Πρώτον, την πλήρη ανυπαρξία του Κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου επί τέσσερις ημέρες συναντήθηκε μόνο με τον Αναστασιάδη. Όταν ο Μητσοτάκης πληροφορήθηκε ότι η ανυπαρξία αυτή σχολιάζεται στην Ελλάδα, έσπευσε σε δύο πολυμερείς συναντήσεις, απλώς για να φωτογραφηθεί. Ούτε το θέμα των συναντήσεων μάθαμε ούτε τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σε ποιον.

Δεύτερον, το μαγείρεμα του ύψους για το οικονομικό πακέτο που πήρε η Ελλάδα, με την προσθήκη 40 δισ. που η χώρα θα έπαιρνε ούτως ή άλλως και δεν ήταν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.

Τρίτον, την αδράνεια της εξωτερικής πολιτικής και την απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τη Βουλή ή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν τεθεί σε επιφυλακή.

Τέταρτον, τον ισχυρισμό ότι η πρωτοβουλία Μακρόν ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της ελληνικής διπλωματίας, όταν ο Μητσοτάκης ούτε τον Μακρόν έχει συναντήσει ούτε αναφέρθηκε σε τέτοια πρωτοβουλία όταν είδε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πέμπτον, τη δήλωσή του ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ένδειξη αδυναμίας του Ερντογάν, πράγμα που δείχνει ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα.

Και, έκτον, τη δήλωσή του ότι η ελληνοτουρκική ένταση είναι αντίδραση της Τουρκίας στην επιτυχία της διαπραγμάτευσης Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες.

Και αυτά μέσα σε ελάχιστες μέρες. Θέλουμε και άλλες ενδείξεις σοβαρότητας και υπευθυνότητας;

  •  Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.