Κώστας Μπάρκας: “Αποφασίζομεν και Επιτάσσομεν” Δήλωση στο PrevezaBest

Δήλωση του πρώην Υφυπουργού και Βουλευτή του Σύριζα Ν.Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, έπειτα την απόφαση επίταξης που πήρε η κυβέρνηση.

Η δήλωση που έκανε ο κ.Μπάρκας στο PrevezaBest έχει ως εξής:

“Μετά από επτά μήνες μνημειώδους έλλειψης οποιοδήποτε σχεδιασμού στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, με τις παλινωδίες για τη σύσταση Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που το πρωί το καταργούσαν και το βράδυ το εγκαθίδρυαν, η κυβέρνηση επανέφερε το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάζουμε» με το ελαφρώς παραλλαγμένο «αποφασίζουμε και επιτάσσουμε».

Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη καταφεύγει στη λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αντί άλλων βημάτων διαλόγου, εργαλείο που χρησιμοποιείται σε ακραίες και επείγουσες καταστάσεις, για να τακτοποιήσει ένα ζήτημα που υποτίθεται ότι γνώριζε και διαβεβαίωνε για αυτό από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές της χώρας σε ένα κλειστό κέντρο κράτησης, όταν μέχρι χθες οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αντίθετοι σε αυτή την προοπτική. Βέβαια η κυβέρνηση, μόνιμα προσκολλημένη στις ανάγκες της επικοινωνίας, βαφτίζει τα νέα κλειστά κέντρα κράτησης σε «ελεγχόμενα».
Τα προεκλογικά «ταξίματα» στα νησιά και σε άλλες περιοχές της χώρας ήρθε η ώρα να πληρωθούν με τη σκληρή πραγματικότητα που η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της αντιμετωπίζουν κάθε μέρα όλο και πιο έντονα με το μπάχαλο που δημιούργησαν στο προσφυγικό, καθώς και σε άλλα θέματα με τα οποία μέχρι στιγμής έχουν καταπιαστεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.