Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το Προσφυγικό

«Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά δεν έχει καταφέρει να διαχειριστεί ένα ζήτημα, όπως το προσφυγικό», επισήμανε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας επισήμανε την αναντιστοιχία λόγων και έργων του κ. Μητσοτάκη όσο ήταν στην αντιπολίτευση σε σχέση με τα όσα πράττει τώρα. «Να σας θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έλεγε σε όλους τους τόνους ότι αυτό που χρειάζονται τα νησιά είναι αποσυμφόρηση και μετακίνηση προσφύγων στην ενδοχώρα. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα, όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό, γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει κάποιες ιδεοληψίες και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι εικόνες που είδαμε με τα ΜΑΤ δεν ικανοποιούν κανένα και θα πρέπει ως οργανωμένη κοινωνία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους νησιώτες.». Ερωτώμενος για την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση που προέκυψε με τους πρόσφυγες στα νησιά, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «Πρώτον, η διαχείριση του προσφυγικού προϋποθέτει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Δεύτερον, το προσφυγικό δεν μπορεί να λυθεί με κλειστά κέντρα. Οι διεθνείς θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εναντίον αυτής της λογικής. Τρίτον, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αναδείξει το ζήτημα των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας. Οι χώρες που έχουν κλειστά σύνορα, είναι χώρες, που οι κυβερνήσεις τους συμμετέχουν μαζί με την Νέα Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης κι ας καταγγείλει τον Όρμπαν και τον Σαλβίνι, όλους αυτούς, οι οποίοι ασκούν εξουσία και οι χώρες τους έχουν κλειστά σύνορα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι σε δεύτερη μοίρα για ζητήματα, που αφορούν το προσφυγικό.», σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπάρκας.

Ακούστε σχετικά στο παρακάτω ηχητικό: