Κ. Μπάρκας: Ο Μητσοτάκης “χαϊδεύει” ακροδεξιά ακροατήρια στο κόμμα του (Video)

«Ο πρωθυπουργός έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του Ερντογάν. Αυτό είναι πολύ βαρύ»

Εμείς δε θα γίνουμε σαν τη ΝΔ, είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση στο προσφυγικό και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

«Ο κ. Τσίπρας είπε από την πρώτη στιγμή ότι θα σταθούμε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το προσφυγικό και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα τον προέτρεψε να πάνε μαζί στον Έβρο» σημείωσε ο Κ. Μπάρκας.

Αντίθετα, όπως είπε, ο πρωθυπουργός «έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα της χώρας. Είναι πολύ βαρύ αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης και θα το πληρώσει γιατί έτσι χαϊδεύει τον ακροατήριο των χρυσαυγιτών που έχει εγκολπώσει μέσα στο κόμμα του» υπογράμμισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι Ερντογάν – Μέρκελ κατήγγειλαν τον Αλ. Τσίπρα ότι δήθεν δεν ήθελε ή δεν διεκδίκησε να κάνει επιστροφές. «Αυτό απαντάται από τις 22.000 επιστροφές που έγιναν προς Τουρκία επί ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Κ. Μπάρκας και συμπλήρωσε: «Αν η ΝΔ όντως ανήκει στο ΕΛΚ θα έπρεπε να καταγγείλει τον Όρμπαν και τον Κουρτς γιατί αυτοί είναι που έχουν κλείσει τα σύνορα. Να διεκδικήσει να ανοίξουν τα σύνορα».

Ο Κ. Μπάρκας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα ή ότι ο στρατός και η αστυνομία δεν πρέπει να είναι εκεί. «Αυτά όμως που είδαν τα μάτια μας δεν μπορούν να τα κρύψουμε. Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους που απλώς έκαναν τη δουλειά τους είναι στοιχείο δημοκρατίας;» διερωτήθηκε.

«Από την αρχή έχουμε πει ότι το κράτος υπάρχει, έχει δομή, αυτό πρέπει να φυλάει τα σύνορα, κανείς άλλος δεν έχει ρόλο σε αυτό. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία στη χώρα μας» κατέληξε.