Λίγη ντροπή, κύριε Γεωργιάδη

Λίγο ακόμα και θα ισχυριζόταν ότι η εστίαση καλοπερνά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλεί με την αλαζονική συμπεριφορά του. Είναι αυτός που είπε ότι δεν θα άφηνε την τρόικα να του πάρει τη δόξα για την κατεδάφιση του ΕΣΥ. Ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη γιατί θα γίνουν 300 κιλά. Ότι δεν χρειάζονται 1.000 λεωφορεία να κόβουν βόλτες στο Σύνταγμα.

Χθες χλεύασε τους επιχειρηματίες της εστίασης, καλώντας τους να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι ο κόσμος της εστίασης, ενός από τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, κάνει φτηνό συνδικαλισμό. Ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρηματίες του χώρου δεν πληρώνουν ενοίκιο, λαμβάνουν επιστρεπτέα προκαταβολή, δεν πληρώνουν εργαζόμενους και το κράτος τούς πληρώνει τα πάγια έξοδα.

Λίγο ακόμα και θα ισχυριζόταν ότι η εστίαση καλοπερνά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Άδ. Γεωργιάδης κακοποιεί την αλήθεια.

Τα καταστήματα της εστίασης είναι πάρα πολύ καιρό κλειστά. Μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένα να καταβάλλουν το 60% του ενοικίου τους. Περίπου 38.000 επιχειρήσεις του χώρου έχουν μείνει εκτός επιστρεπτέας 5.

Και επιπλέον, ένα κομμάτι της ενίσχυσης αυτής είναι δάνειο και πρέπει να επιστραφεί. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην εστίαση ζουν εδώ και μήνες με 534 ευρώ, τα οποία μάλιστα τους καταβάλλονται καθυστερημένα και με τα οποία πρέπει να καλύψουν πάγιες ανάγκες και υποχρεώσεις. Και η χρηματοδότηση των πάγιων εξόδων είναι ακόμα στα χαρτιά.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, η μέση πτώση του τζίρου μέσα στην πανδημία ξεπερνά το 50%.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έχουν εκτιναχθεί. Μία στις δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά. 200.000 εργαζόμενοι υποφέρουν από την παρατεταμένη αναστολή.

Είναι λοιπόν λογικό να εκφράζουν την αγωνία τους και να ζητάνε ουσιαστικότερη στήριξη, από τη στιγμή που το κράτος τούς απαγορεύει να λειτουργήσουν.

Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης προτιμά να τους χλευάζει.

Λίγη ντροπή, κ. Γεωργιάδη.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.