Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάργα για το Κέντρο Υγείας

Δυναμική κινητοποίηση ήταν η χθεσινή στην Πάργα, για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Καταστήματα και υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές και πλήθος κόσμου κατέβηκε  στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί για την απαξίωση του Κέντρο Υγείας που εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργεί.

Από τον περασμένο Μάιο εφημερεύει μέρα παρά μέρα, με τους όποιους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί η αδυναμία να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Οι πολίτες της Πάργας, διεκδικούν:

– την πλήρη στελεχώση του ΚΥ ώστε να λειτουργήσει  αποτελεσματικά και να εφημερεύει κάθε μέρα,
– την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, κομβικό σημείο του Δήμου,  από πού θα μπορέσουν να εξυπηρετούν  η Πάργα, το Καναλάκι αλλά και το Μαργαρίτη και πολλά άλλα χωριά.

Οι πολίτες του Δήμου Πάργας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα  τους, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις μέχρι  την υλοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων τους.

“Διεκδικούμε το αυτονόητο, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλους τους κατοίκους  και τους επισκέπτες της περιοχής,  και επιμένουμε!” υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας διεκδίκησε  ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σήμερα, 25 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Ο Κώστας Μπάρκας εξέφρασε στους αρμόδιους υπουργούς το ζήτημα της άμεσης στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την αναγκαιότητα δημιουργίας  σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο του Δήμου Πάργας, ώστε να διευκολυνθεί η διακομιδή των ασθενών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί άκουσαν  με  προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας και διαβεβαίωσαν τον Κώστα Μπάρκα  ότι υπάρχει  βούληση για την ουσιαστική διευθέτηση των ζητημάτων που έθεσε ο βουλευτής.

Η πρόθεση και συνάμα δέσμευση, τόσο του Κώστα Μπάρκα, όσο και των αρμόδιων υπουργών, είναι η συνεργασία, μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του βουλευτή Πρέβεζας και της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να είναι συνεχής και αρμονική, προκειμένου να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας και να αναβαθμιστεί η δημόσια περίθαλψη των ασθενών».