Μην παίζετε με τη Δημοκρατία

Δεν μπορεί στην Ερμού να ισχύει η ατομική ευθύνη και στην Πανεπιστημίου οι δρακόντειες απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη.

«Η αντιπολίτευση έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν μπορούν όλα τα υγειονομικά μέτρα να επιβάλλονται με την αστυνομία» έγραψε χθες η Καθημερινή. Μόνο που η αντιπολίτευση δεν λέει μόνο αυτό. Λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει διαφορετικούς κανόνες για τις συναθροίσεις ανάλογα με τους σκοπούς της.

Οι νόμοι εφαρμόζονται παντού. Δεν μπορεί στην Ερμού να ισχύει η ατομική ευθύνη και στην Πανεπιστημίου οι δρακόντειες απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περάσει μέσα στην πανδημία ένα πλέγμα νόμων που καταστρέφει ολοκληρωτικά το κοινωνικό κράτος, καταργεί κάθε προστασία στην εργασία, εξισώνει τα κολέγια με τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και ένα σωρό άλλα.

Τις αντιδράσεις που ξέρει ότι θα υπάρξουν προσπαθεί να τις καταστείλει με υγειονομικά μέτρα. Αυτή η τακτική δεν αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας, για την οποία άλλωστε πολύ λίγα πράγματα γίνονται. Είναι τακτική που στρέφεται ευθέως κατά της Δημοκρατίας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του νομοσχεδίου Κεραμέως.

Στην επιδίωξή της να εγκαταστήσει μονάδες ειδικών φρουρών μέσα στα ιδρύματα -για να αποφύγει αντιδράσεις για την πολιτική που προωθεί προς όφελος των κολεγίων-, η κυβέρνηση έχει απομονωθεί εντελώς.

Η «πανεπιστημιακή αστυνομία» είναι πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα και, στην ίδρυσή της, εκτός από σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα, αντιδρούν ακόμα και οι αστυνομικοί, ξένα πανεπιστήμια ακόμα και άνθρωποι μέσα από τη Ν.Δ.

Μόνο οι απίθανοι συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών στηρίζουν το έκτρωμα της Ν. Κεραμέως.

Αντί να απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές, η κυβέρνηση το ρίχνει στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Αν την ενδιαφέρει η πανδημία, μία λύση έχει. Να παγώσει αυτόν τον απαράδεκτο νόμο μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Προτιμά να παίζει με τη Δημοκρατία. Και στα θέματα Δημοκρατίας κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.