Μπροστά στο νέο έτος, 2016.

Άλλος ένας χρόνος φεύγει σε λίγες μέρες. Ένας χρόνος διαφορετικός από τους άλλους για τη χώρα μας, για την Ευρώπη. Ένα μικρό κόμμα στην καρδιά της, αντιτάχθηκε στις πολιτικές λιτότητας της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης οικονομίας και αναδείχτηκε στην Κυβέρνηση, ψηφισμένο τρεις φορές από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Τη δεύτερη φορά μάλιστα, έχοντας υπογράψει μια δυσβάσταχτη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πέρα και έξω από το πρόγραμμά του, πράγμα που ανοιχτά ομολόγησε δημόσια. Από την πρώτη στιγμή όλοι αυτοί, που έχασαν την κυβερνητική εξουσία στη χώρα μας, αλλά και οι ευρωπαίοι δανειστές, που δεν ήθελαν μια αριστερή κυβέρνηση να αμφισβητεί την κυριαρχία τους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνει μια παρένθεση στην πολιτική ζωή του τόπου. Πάσης φύσεως μηχανισμοί ντόπιοι και ξένοι, τοπικοί και πανελλαδικοί, δεξιοί και «αριστεροί» επιστρατεύτηκαν να μειώσουν με κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο το κύρος της πρώτης Αριστερής Κυβέρνησης. Με μικρή κυβερνητική πείρα, χωρίς πραγματική εξουσία, με όλο το τρίγωνο της αμαρτίας εναντίον, με πρωτόγνωρες εξωτερικές (π.χ. προσφυγικό) και εσωτερικές (π.χ. ανεργία) συνθήκες, παλεύει να κρατήσει την κοινωνία όρθια.

Παρά τις δυσκολίες, παρά τις επιθέσεις, παρά τις εσωτερικές αναταράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των πολιτών για την έξοδο από την κρίση. Είναι κοινός τόπος ότι έχει δημιουργήσει, πέρα από τις σοβαρές επιτυχίες στην Ελλάδα, μια δυναμική στην Ευρώπη, για τους Πορτογάλους και πρόσφατα για τους Ισπανούς, που αλλάζει τις ισορροπίες προς όφελος των λαών.

Ο δρόμος είναι μπροστά μας, το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί. Είμαστε αισιόδοξοι για την απαλλαγή της χώρας από την επιτροπεία, είμαστε αισιόδοξοι για την απομείωση του χρέους, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, του λαθρεμπορίου, είμαστε αισιόδοξοι για τις συντάξεις, για την εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου, για την μεταρρύθμιση στην Υγεία, την Παιδεία και πολλά άλλα προβλήματα που ζητούν επίμονα λύση.  Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Ο κόσμος θέλει αποδείξεις για τις καλές μας προθέσεις. Εμείς θα είμαστε δίπλα του, να ακούμε τα προβλήματά του, να συζητάμε τις προτάσεις του, να αγωνιζόμαστε μαζί του. Ευχόμαστε, πιστεύουμε, μπορούμε η καινούρια χρονιά 2016 που ανατέλλει να είναι καλύτερη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πιο δυνατός, πιο μαζικός, πιο δυναμικός μέσα από το επικείμενο Συνέδριό του.

 

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣυΡιζΑ Πρέβεζας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.