Να μην τους το κάνουμε εύκολο

Είναι πια σαφές ότι, περνάνε όσο οι μέρες, τόσο η πανδημία θα τίθεται υπό έλεγχο και η κοινωνία θα επιστρέφει στην κανονικότητα. Όσο η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα, τόσο θα αποκαθίσταται και μια πιο σύνθετη πρόσληψη όσων συμβαίνουν.

Δεν είναι πια όλα κορωνοϊός και Τσιόδρας, όπως πριν από ενάμιση μήνα, ούτε ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να κερδίζει δημοτικότητα κρυπτόμενος απλώς επειδή δεν γίναμε Ιταλία.

Για κάποια ΜΜΕ, που με αφορμή την πανδημία μπουκώθηκαν πλουσιοπάροχα με ενισχύσεις, ίσως η σύγκριση του Μητσοτάκη με τον Μωυσή να προκύπτει σχεδόν αυθόρμητα. Αλλά το επικό αυτογκόλ που παραλίγο να χαλάσει την μπίζνα της κατάρτισης έδειξε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν βλέπει τον Κ. Μητσοτάκη ακριβώς ως ηγέτη βγαλμένο από τη Βίβλο.

Όσο ακόμα διαρκεί η πανδημία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιχειρήσει να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες των πολιτικών της φίλων -κλινικαρχών, καναλάδων, “γαλάζιων” αυτοδιοικητικών, καταρτισάδων-, ενώ μόλις προχθές ρύθμισε και τις απαιτήσεις όσων εμποδίζονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία. Και Κύριος οίδε τι έχει γίνει στα κρυφά.

Τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν όσο μπορούν να καλύψουν αυτή τη δραστηριότητα κάτω από τα χαλί της εθνικής ομοψυχίας, με κατάρες εναντίον όσων κάνουν αντιπολίτευση «σε στιγμές κρίσιμες για τη χώρα».

Γι’ αυτό είναι ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για την επόμενη ημέρα: για τις δουλειές, για τους μισθούς, για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της ύφεσης. Κάποιοι σχεδιάζουν όμορφα και ωραία να βγουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση φορτώνοντας την καταστροφή στις πλάτες της κοινωνίας. Οι υπόλοιποι δεν πρέπει να τους το κάνουμε τόσο εύκολο.

•  Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή, 26 Απριλίου 2020