Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμος και τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο»

Δελτίο Τύπου

Χθες τελείωσε οριστικά ένα άνομο καθεστώς στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μετά από τρεις δεκαετίες παρανομιών, υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος και διατήρησης μιας σχέσης διαπλοκής μεταξύ καναλαρχών και κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι ιδιοκτήτες των νόμιμα αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών υποχρεώνονται, πλέον, να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και να καταβάλλουν τα σχετικά αντίτιμα για τη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, κάτι που δεν τολμούσαν καν να διανοηθούν να τούς το ζητήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, από επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, επιτέλους δικαιώνονται.

Πρέβεζα, 6/9/2018