Οι άριστοι και η πανδημία

Εντυπωσιάζει το ύφος με το οποίο η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τη διαχείριση της πανδημίας.

Και αυτό παρ’ όλο που τα μέτρα που πήρε τον τελευταίο καιρό δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα.

Το βασικό της επιχείρημα είναι ότι έξαρση της πανδημίας υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και εφόσον η λίστα Πέτσα μιλά μόνο για ατομική ευθύνη, κανείς δεν ζητάει ευθύνες από την κυβέρνηση.

Λίγο περισσότερη κριτική σκέψη θα οδηγούσε σε διαφορετικά συμπεράσματα. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα βγήκε αλώβητη από το πρώτο κύμα. Το άνοιγμα του τουρισμού, με τον τρόπο που έγινε, ανέτρεψε την κατάσταση.

Διαφορετική πολιτική για τη στήριξη του τουρισμού, της εστίασης και άλλων ευάλωτων κλάδων δεν ήταν δυνατή, γιατί μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ουσιαστικά δεν πάρθηκαν.

Και όσο τα πράγματα φουντώνουν, γίνεται σαφές ότι από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για τη στήριξη του ΕΣΥ, την κάλυψη των κενών σε προσωπικό και το άνοιγμα νέων ΜΕΘ. Το μόνο που έγινε ήταν ο διπλασιασμός της τιμής με την οποία το κράτος αγοράζει υπηρεσίες ΜΕΘ από τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Και όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ρευστοποιήσουν οι τράπεζες ιδιωτικές περιουσίες, να ξηλωθεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, να αρθεί κάθε προστασία στην εργασία, να αφεθούν στη μοίρα τους οι μικρές επιχειρήσεις.

Καλή διαχείριση, ε;

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.