Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Τι καταλαβαίνει ένας καταναλωτής από όλα αυτά; Ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι περίπου ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο πρέπει να δεχτεί μοιρολατρικά.

Eννοείται ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αναδειχτούν ως μείζον γεγονός από τα κανάλια. Κάθε νοικοκυριό θα τις βιώσει ως δικό του πρόβλημα.

Φταίει, λέει, η άνοδος της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά λόγω αυξημένης ζήτησης αλλά και «δομικών και συγκυριακών λόγων». Και φταίει επίσης ότι τα ονομαστικά τιμολόγια έχουν ρήτρες που οδηγούν στο φούσκωμα των λογαριασμών.

Τι καταλαβαίνει ένας καταναλωτής από όλα αυτά;  Ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι περίπου ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο πρέπει να δεχτεί μοιρολατρικά. Και ότι στον δρόμο του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν ρήτρες και μυστηριώδεις δομικοί λόγοι που ανεβάζουν τις τιμές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τις κατεβάσουν. Οπότε απλώς κάνει την καρδιά του πέτρα και πληρώνει.

Τι θα έπρεπε να καταλαβαίνει ένας καταναλωτής;  Ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν οδηγεί σε ανταγωνισμό ούτε σε μείωση των τιμών.

Οδηγεί σε καρτέλ και σε κερδοσκοπία.  Ότι δεν υπάρχει μια ελεγκτική αρχή διατεθειμένη να χτυπήσει τις εναρμονισμένες πρακτικές. 

Ότι ένα μέρος των υπερκερδών πηγαίνει σε καταιγισμό διαφημίσεων που εξαπατούν το κοινό, αλλά κλείνουν και το στόμα των ΜΜΕ. Και τέλος, μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω με τα εξοργιστικά υπερμπόνους που δίνουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ στον εαυτό τους.

Ναι, είναι η ελεύθερη αγορά. Και είναι και οι επιχειρήσεις που με τη βοήθεια αυτής της κυβέρνησης λεηλατούν την κοινωνία.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.