Ο Κώστας Μπάρκας εφ’όλης της ύλης στη διαδικτυακή εκπομπή “Στο ίδιο έργο θεατές”: Χρειάζεται προσοχή στο δημόσιο λόγο μας ώστε να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο της Πρέβεζας λέγοντας ότι έχουμε ΜΕΘ

Το Σάββατο 16 Μαΐου καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στην διαδικτυακή εκπομπή ”Στο ίδιο έργο θεατές” ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Πρέβεζας και πρώην υφυπουργός Εργασίας κ. Κώστας Μπάρκας.

Συζητήσαμε αναλυτικά με τον κ. Μπάρκα για την πολιτική συγκυρία και επικαιρότητα, την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και των επαγγελματιών πιο συγκεκριμένα σε εστίαση και τουρισμό που αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την πρώτη φάση πανδημίας.

Ο Βουλευτής Πρέβεζας μας ενημέρωσε αναλυτικά για σχετικές δράσεις που ανάλαβε το τελευταίο διάστημα μέσα από συσκέψεις που γίνανε διαδικτυακά με φορείς του Τουρισμού στο νομό για την επόμενη ημέρα στον κλάδο, αλλά και της κουβέντας με συνδικαλιστές από το χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη και το ν. της Πρέβεζας σε μια ανοιχτή συζήτηση για το νέο πολυνομοσχέδιο της κα. Κεραμέως και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως εμπεριείχε η ανάλυση και τα δεδομένα που μας παρουσίασε ο κ. Μπάρκας σχετικά με τα θέματα υγείας στο νόμο. Ο κ. Μπάρκας συνομίλησε σε τηλεδιάσκεψη με φορείς σε θέματα υγείας στο νομό( Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου,νυν διοικητή Νοσοκομείου και πρώην), τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό αλλά και με τους δημάρχους της περιοχής μας και βγήκε ως αίτημα από την συζήτηση το θέμα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα . Ο κ. Μπάρκας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για ολιγωρίες και παραλείψεις στην κατεύθυνση προστασίας εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας παράλληλα ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για την περιοχή μας και συνολικά για την χώρα.

Τέλος ο κ. Μπάρκας έκλεισε λέγοντας ότι στην σημερινή περίοδο υπάρχει αναγκαιότητα να στηριχτούν όσο ποτέ τα πρεβεζάνικα προϊόντα και τις επιχειρήσεις .

” ..Πήγαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας ως χώρα και στην διαχείριση …” ” Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο κατάφερε να διαχειριστεί τον ρόλο του..” ” Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει γι’ αυτήν την εικόνα σε γιατρούς , νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που έδωσαν αυτή την μάχη..” ” Η κυβέρνηση μπορούσε και έπρεπε να ενισχύσει περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με περισσότερες προσλήψεις..”

” Δυστυχώς βλέπουμε διαφορετικές γραμμές στην κυβέρνηση όσο αφορά ζητήματα υγείας για την επόμενη ημέρα…”

” H Διαχείριση της Πανδημίας έχει να κάνει σχέση και με την εικόνα της οικονομίας…”
”Αυτό που έρχεται στην οικονομία φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολο…”

” Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει….η ανεργία αυξάνεται… και η κυβέρνηση όφειλε να κάνει περισσότερα πράγματα ..”
” Το lockdown ήταν δεδομένο ότι θα φέρει ύφεση…, το θέμα είναι πως το διαχειρίζεσαι από εδώ και στο εξής…”

” Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι θετικό ότι έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών παραδέχεται ότι υπάρχει το μαξιλαράκι των 35 δισ…”

”όμως καθυστερεί, θα μπορούσε να ρίξει ρευστό πιο γρήγορα στην αγορά από τα 35 δισ. ώστε να έχεις να διαχειριστείς μικρότερη ύφεση …”

” Δεν μας άκουσε η κυβέρνηση όταν λέγαμε να υλοποιήσει το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι..” ” Και στην περιοχή μας η εικόνα είναι ζοφερή..” . ” Με την απελευθέρωση απολύσεων που έφερε ο κ. Βρούτσης , επιχειρήσεις είτε που έχουν πρόβλημα, είτε δεν έχουν θα προχωρήσουν σε απολύσεις με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας…”

” Θα πάρουμε πρωτοβουλία και με προτάσεις νομοθετικές στην Βουλή και θα συνεχίσουμε να συζητάμε με εμπλεκόμενους φορείς που βάλλονται…”

” Θέλουμε το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι να το μεταφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες…”

” Από την συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης που κάναμε για την υγεία, βγήκε ένα αίτημα που είναι ώριμο για την περιοχή μας , το οποίο μεταφέραμε και το τομεαρχή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθό, για ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην περιοχή…”

” Είναι ένα αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εργαζομένων στο χώρο Υγείας, όχι δικό μου…” ” Οφείλω όμως ως Βουλευτής του Νομού να το προωθήσω, να συνταχθώ και να αγωνιστώ γι’ αυτό..” ” Η κρίση του κορονοϊού μας έφερε μπροστά σε νέα δεδομένα…”

” Είναι ώριμο και πρέπει να το συζητήσουμε δεν αφορά ένα κόμμα μόνο , αλλά συνολικά όλη την κοινωνία και τον κόσμο.”

” Πρέπει να βρούμε τους απαραίτητους πόρους είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων…”

” Θα προσπαθήσω το επόμενο διάστημα να λάβω όλες τις πρωτοβουλίες και δεσμεύομαι γι’ αυτό, ώστε να καταθέσουμε μια συνολική πρόταση που θα αφορά και το κομμάτι των πόρων και της χρηματοδότησης …”

” Το θέμα του κορωνοϊού είναι πολύ σοβαρό και αφορά ανθρώπινες ζωές..” ” Δυστυχώς από κυβερνητικό παράγοντα βγήκε δημοσίευμα ότι στο νοσοκομείο της Πρέβεζας φτιάχτηκε μονάδα ΜΕΘ πράγμα που δεν ισχύει…” ” Εγώ κατέθεσα και μια αναφορά στην Βουλή για να μας πει ο Υπουργός αν συνέβαινε κάτι τέτοιο…” ” Μονάδα αυξημένης φροντίδας υπήρχε, αλλά χρειάζεται προσοχή στο δημόσιο λόγο μας ώστε να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο της Πρέβεζας λέγοντας ότι έχουμε ΜΕΘ… Δεν έχουμε ΜΕΘ στο νοσοκομείο μας…”

” Έχουμε έλλειμμα Δημοκρατίας πρέπει να φτιαχτεί ένα μέτωπο Δημοκρατικών δυνάμεων..”

” Εμείς δεν ανοίξαμε θέμα συζήτησης για εκλογές..”

” Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία είτε το φόβο που προκύπτει από αυτήν, για ίδιον όφελος και να κάνει εκλογές..”

” Εύχομαι όλοι μας να στηρίξουμε την αγορά μας και τα προϊόντα μας ώστε να περάσουμε την κρίση όσο δυνατόν με τις λιγότερες απώλειες…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.