Πανδημία και λεηλασία

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας, ενδιαφέρεται μόνο για τη λεηλασία της.

Να λοιπόν μια κυβέρνηση που έχει χάσει την μπάλα στο θέμα του τείχους ανοσίας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι κάτω από 40% παρά τις υποσχέσεις Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο θα ήταν στο 70%. Και για να σπρώξει κάπως τα πράγματα, αυτή η κυβέρνηση καταφεύγει είτε σε γελοιότητες, όπως το 150άρι στους νέους, είτε σε μέτρα διαχωρισμού, προβληματικά από πλευράς νομιμότητας και σίγουρα ανεφάρμοστα.

Πετάει το μπαλάκι στους μαγαζάτορες αναθέτοντάς τους την εφαρμογή του νόμου, τους απειλεί ότι, αν υπάρξει κύμα πανδημίας, θα τους αφήσει στον δρόμο και τους λέει κατάμουτρα ψέματα ότι τους έχει δώσει ήδη 41 δισ., ενώ στην πραγματικότητα τους έχει αφήσει στην ψάθα.

Την ίδια στιγμή ένα τέταρτο κύμα πανδημίας φαίνεται να πλησιάζει γρήγορα και ούτε για τα νοσοκομεία γίνεται κουβέντα, ούτε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε για τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Ούτε για την αυξανόμενη ακρίβεια φυσικά.

Σε άλλους τομείς η κυβέρνηση δείχνει πιο δραστήρια.

Πέρασε τον νόμο για τα εργασιακά, που θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες και καθιερώνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Προωθεί τη μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση δίνοντας τεράστια ποσά σε μια παρέα από γκόλντεν μπόις να τα παίξουν στα χρηματιστήρια εξασφαλίζοντάς τους το ακαταδίωκτο και φορτώνοντας τον δημόσιο προϋπολογισμό με 56 δισ. τρύπες του σημερινού συστήματος και όλα τα σπασμένα του νέου.

Θεσπίζει πολλαπλές ταχύτητες στο δημόσιο σχολείο, που είναι δικαίωμα για όλους, αποκλείει 30.000 παιδιά από το δημόσιο πανεπιστήμιο και σπρώχνει μαζικά κόσμο προς τα κολέγια.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας, ενδιαφέρεται μόνο για τη λεηλασία της. Και θα λεηλατεί μέχρι την τελευταία στιγμή παραμονής της στην εξουσία. Αυτή η στιγμή πρέπει να έρθει όσο πιο σύντομα γίνεται.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.