Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πρέβεζας

2b848390baa76cf8a3a02c399e26d01a_L

Τους Κώστα Μπάρκα, Σπύρο Βελέντζα, Δήμητρα Καστάνη και Βαγγέλη Τζάκο, παρουσίασε ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Δημήτρης Παπαδήμος, ο οποίος ανέφερε: «Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2015. Μέσα σε μία πρωτοφανή συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη. Μια συγκυρία κατά την οποία η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά από μία μεγάλη νίκη στις εκλογές του Γενάρη του 2015 και ένα συντριπτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έπεσε από αριστερούς βουλευτές.

Η επόμενη συμφωνία που αναγκάστηκε να υπογράψει η Κυβέρνηση μετά από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό, αποτυπώνει το συσχετισμό των δυνάμεων που διαμορφώνεται στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, από τον οποίο δε μπορέσαμε να αντιδράσουμε» και πρόσθεσε: «Παρά τις αποχωρήσεις στελεχών και τη δημιουργία νέου κόμματος από τους διαφωνούντες, η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας, όχι μόνο έμεινε αλώβητη, αλλά και διευρύνεται καθημερινά με νέους και παλιούς συντρόφους και φίλους, που όλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το ΣΥΡΙΖΑ».

Κώστας Μπάρκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαχειριστεί προς όφελος της κοινωνίας αυτή τη συμφωνία»IMG_4840Ο Κώστας Μπάρκας, που είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αρχικά υποστήριξε: «Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι οι πιο καθοριστικές των τελευταίων ετών. Πλέον δε ψηφίζουμε για μία Κυβέρνηση που θα φέρει μία συμφωνία για τη χώρα, αλλά για μία που θα διαχειριστεί μία συγκεκριμένη συμφωνία που έχει υπογραφεί και η οποία δίνει μία διέξοδο, στην οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στο επτάμηνο της Κυβέρνησης έγιναν πολλά. Έγιναν και λάθη. Εμείς δε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε αυτή την κατάσταση. Ήταν όμως ένα επτάμηνο, που όλοι διαβεβαιώνουν ότι ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε σκληρά για τη χώρα και διαπραγματεύτηκε για μία συμφωνία που θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς κατάφερε να υλοποιήσει ορισμένα πράγματα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήταν ένα πρόγραμμα τετραετίας. Παρ’ όλα αυτά ψηφίστηκαν νομοσχέδια που είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και κοινωνική κατεύθυνση».

Ο κ. Μπάρκας ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων: «Στο Νομό μας καταφέραμε να αναδείξουμε αρκετά θέματα και αρκετές παραβλέψεις, οι οποίες είχαν γίνει και έχουν γίνει και αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το Νομό Πρέβεζας στον πολιτικό χάρτη της χώρας μας. Ο Νομός μας δυστυχώς, ήταν έξω από την πολιτική συζήτηση της χώρας μας.

Ο Νομός μας μπορεί να αναπτύξει και τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πετύχει και καλά και κακά. Δε χρειάζεται να δημιουργήσουμε το δικό μας success story πάνω σε αυτή τη συμφωνία. Έχει προτάσεις υφεσιακές. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις… ρωγμές, ώστε η συμφωνία αυτή να βοηθήσει τις κοινωνικές ομάδες, που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Επιτέθηκε στο παλιό πολιτικό σύστημα, που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως είπε και σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαχειριστεί προς όφελος της κοινωνίας αυτή τη συμφωνία». Ο βουλευτής Πρέβεζας ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: «Το ψηφοδέλτιό μας είναι ψηφοδέλτιο νίκης, που αποτελείται και από ιδιωτικούς υπαλλήλους, που στον ιδιωτικό τομέα έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν και από ανθρώπους που βοήθησαν πολύ στο δημόσιο τομέα. Από ανθρώπους του αγροτικού κόσμου, που παράγουν, έμειναν στον τόπο τους και αγωνίζονται. Μάχονται και δίνουν το στίγμα τους στο ψηφοδέλτιο.

Δε θα είμαστε εμείς αυτοί που εκείνους που ο ελληνικός λαός τους έβγαλε από την πόρτα, θα τους επαναφέρουμε στο πολιτικό σκηνικό από το παράθυρο».

Σπύρος Βελέντζας: «Ο πρωταρχικός στόχος και η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -πιστεύω- είναι να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία»

IMG_4858

Ο Σπύρος Βελέντζας από την πλευρά του είπε: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανετράπη από ένα τμήμα των ίδιων των βουλευτών της. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Οι διασπάσεις της Αριστεράς είναι ένα επαναλαμβανόμενο και οδυνηρό πράγμα. Όμως στη συγκεκριμένη διάσπαση η ομάδα που αποχώρησε οδήγησε στην ανατροπή της πρώτης Κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που μας θλίβει πάρα πολύ.

Η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με λάθη, παραλείψεις, αυταπάτες, αλλά αν είναι κάτι για το οποίο δε μπορεί κανείς να την κατηγορήσει είναι ότι δε διαπραγματεύτηκε. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση βρέθηκε στο τραπέζι απέναντι από τους δανειστές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ιδεολογική συγγένεια με τους δανειστές. Θυμηθείτε ότι ”το Μνημόνιο είναι ευλογία”, ότι ”έπρεπε να είχαμε ανακαλύψει μόνοι μας το Μνημόνιο” κ.α.

Εμείς αναγκαστήκαμε να συνθηκολογήσουμε, κάτω από εκβιαστικά διλήμματα».

Πραγματοποίησε στη συνέχεια μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για την Ευρωζώνη, τις πολιτικές και το συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη και συμπλήρωσε: «Ο πρωταρχικός στόχος και η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -πιστεύω- είναι να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Να αλλάξει το πελατειακό, διεφθαρμένο, αναξιοκρατικό κράτος και τα κατεστημένα συμφέροντα που έχουν διαμορφωθεί επί δεκαετίες. Να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, να θεσπίσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με αναδιανεμητικό χαρακτήρα και να χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και για να το κάνει αυτό χρειάζεται χρόνο για να κυβερνήσει. Και αυτό το χρόνο δεν τον είχε.

Εκείνο που ζητάμε από τους πολίτες είναι να μας δώσουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας, να αλλάξουμε όλα τα δεινά που συσσωρεύτηκαν τόσα χρόνια στη χώρα. Ελπίζουμε ότι ο λαός θα ανταποκριθεί σε αυτό, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στη χώρα.

Καλούμε όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν και πικράθηκαν -και δικαιολογημένα- εν πολλοίς να συστρατευθούν ξανά μαζί μας, ώστε να μην αποτελέσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μία αριστερή παρένθεση, κάτι που θέλουν πολλοί και μέσα και έξω από τη χώρα. Για να μη χαθεί η ελπίδα».

Βαγγέλης Τζάκος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό του αγρότη»

IMG_4843

Ο Βαγγέλης Τζάκος πήρε στη συνέχεια το λόγο και δήλωσε: «Θα ήθελα να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητά μου σαν αγρότη θα ήθελε να δώσει το στίγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό του αγρότη. Κατηγορούμαστε ότι φέραμε μία φορολογία, κάτι το οποίο δεν είναι αληθές. Τη φορολογία την έφερε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είχαν μάθει τον ελληνικό αγροτικό κόσμο να ζει από τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις πλέον θα πρέπει να δίνονται με βάση το τι παράγει ο καθένας και όχι με το τι έχει. Ζητάμε την ψήφο του λαού γιατί η μόνη λύση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από προγράμματα, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη χώρα, γιατί ο Έλληνας αγρότης είναι τελείως παραμελημένος. Τον έχουν μάθει να καρπώνεται τις επιδοτήσεις και να μην παράγει τίποτα στην ουσία».

Δήμητρα Καστάνη: «Έχει γίνει σημαντική δουλειά και σε περίπτωση που πάνε όλα καλά και γίνουμε Κυβέρνηση, θα φανεί»

IMG_4841

Η Δήμητρα Καστάνη επισήμανε: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πως φτάσαμε στις εκλογές. Είναι πρωτοτυπία για την Ελλάδα, μπορεί και παγκόσμια, ένα κόμμα, το οποίο βλέπει ότι έχει ανατραπεί το πρόγραμμά του και χρειάζεται μία ανανέωση της εντολής από το λαό, να προκηρύσσει εκλογές. Και να βάζει τη διαδρομή ολίγων μηνών που είχε και για τι έκανε και για τι δε μπόρεσε να κάνει και για το τι προτίθεται να κάνει, από ‘δω και πέρα. Στην ελληνική πραγματικότητα δεν έχει ξανασυμβεί. Και έχει να κάνει με τη λογική της Αριστεράς πάνω στα ζητήματα της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής κατάστασης. Είναι άδικο να μην έχει καταφέρει να γίνει εμφανής η δουλειά που είχε γίνει στα Υπουργεία.

Έχει γίνει σημαντική δουλειά και σε περίπτωση που πάνε όλα καλά και γίνουμε Κυβέρνηση, θα φανεί».

Απαντώντας σε ερώτηση συντάκτη του atpreveza, για το τι σημαίνει η επαναδραστηριοποίηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα και για το αν η μέχρι στιγμής «αποχή» στελεχών που έχουν παραιτηθεί, σημαίνει και την απουσία τους από την εκλογική μάχη, ο Κώστας Μπάρκας ανέφερε:

«Δε το γνωρίζουμε. Εμείς θέλουμε σε αυτή τη μάχη να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι άνθρωποι, που ήταν αποστασιοποιημένοι για δικούς τους λόγους, έρχονται, μας βρίσκουν και μπαίνουν ενεργά στην εκλογική μάχη. Δυστυχώς υποστήκαμε μία διάσπαση.

Οι σύντροφοι που αποφάσισαν να ρίξουν την Κυβέρνηση της Αριστεράς στις 14 Αυγούστου, πήραν μία μεγάλη ευθύνη.

Όσοι περισσότεροι μπορούν, όσοι μας στήριξαν, τους ζητούμε να βοηθήσουν σε αυτή την εκλογική μάχη, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος. Όσοι πήραν απόφαση να παραιτηθούν από τα όργανα, παραμένουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικούν με εμάς τη νικηφόρο πορεία του κόμματος. Θεωρούμε ότι είναι εδώ και θα βοηθήσουν».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θεωρείται δεδομένη η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, ο κ. Βελέντζας σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες επένδυσαν στο ΣΥΡΙΖΑ πάρα πολλά. Και όχι μόνο εκείνοι που τον ψήφισαν. Και απογοητεύτηκαν από την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως η πολιτικη δεν είναι πατάω ένα κουμπί και λύνονται τα προβλήματα. Είναι μία συνεχή διαπραγμάτευση, πάλη, δράση, αγώνας. Παρ’ όλα αυτά οι πολίτες, μέσα από το θυμό τους και η αγανάκτηση και η αγωνία τους, τους έκανε να λειτουργούν με το θυμικό. Αρνούνται να δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά που έκανε σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρέθηκε. Οι πολίτες πηγαίνοντας στην κάλπη θεωρώ ότι θα βάλουν μπροστά τη λογική τους».

ΠΗΓΗ atpreveza.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.