«Πλατιά συμπαράταξη» με όσους δεν θέλουν Βορίδη, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και όσα σηματοδοτούν για το αύριο της χώρας

Ανοιχτό είναι προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες από την Αριστερά ως το κέντρο που δεν θέλουν η επόμενη ημέρα να περιλαμβάνει μία κυβέρνηση του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Μητσοτάκη, και όσων αυτοί σηματοδοτούν, τόσο για το χτες όσο και για το αύριο της χώρας, ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖA το 2012 και το 2015, θα το κάνουν και το 2019, εκτίμησε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει την μάχη με όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όσους αντιλαμβάνονται την ανάγκη ύπαρξης και στήριξης μίας μεγάλης πολιτικής συμμαχίας που θα χαράξει το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Από το 2012 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος πολιτικός πόλος στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Αριστεροί, κεντροαριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, κεντρώοι, κατά πλειοψηφία ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το έκαναν το 2012, το έκαναν δύο φορές το 2015, αυτό θα συνεχιστεί και στις εκλογές του 2019», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.
«Έχουμε λοιπόν ανοιχτό προσκλητήριο για όλα τα πρόσωπα και τις δυνάμεις που θέλουν να συμπαραταχθούν με ένα πρόγραμμα όπως αυτό που εκπονούμε και θα εκπονήσουμε την επόμενη περίοδο. Προσκλητήριο για πλατιά συμπαράταξη σε όλους όσους δεν θέλουν την επόμενη ημέρα μία κυβέρνηση του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Μητσοτάκη, και όσων αυτοί σηματοδοτούν, τόσο για το χτες όσο και για το αύριο της χώρας», όπως υπογράμμισε.
Όσον αφορά πολιτικές δυνάμεις, ο ίδιος είπε ότι μπορούν να περιληφθούν «όποιες μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα», αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι στην περίπτωση του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται να ετεροκαθορίζεται πολύ περισσότερο από την γραμμή Μητσοτάκη και ευρωπαϊκής Δεξιάς παρά από αυτή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Θέλω να πιστεύω όμως ότι και μέσα στο Κίνημα Αλλαγής και στους πολίτες που το ψηφίζουν, αυτά που λέει o κ. Μοσκοβισί, ο κ. Σολτς, κεντροαριστεροί στην Ευρώπη, δεν τους αφήνουν αδιάφορους. Υπάρχει ένα δίλημμα: θα υπάρχει ένα Κέντρο, μία Σοσιαλδημοκρατία, στους τύπους ή στο όνομα, που θα συνομιλεί και με την Αριστερά, ή ένα μέτωπο δορυφορικών δυνάμεων στην Δεξιά, όπως το 2012-2015 στην Ελλάδα;».
Δυστυχώς, ιδίως στις θέσεις της κ. Φώφης Γεννηματά τόσο για την οικονομία όσο και για το Μακεδονικό, «είδαμε μία τέτοια αρνητική εξέλιξη», όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Εγώ, επειδή είμαι καλόπιστος, όταν είπε ότι την χωρίζει «άβυσσος» με την ΝΔ, ήθελα να την πιστέψω. Δυστυχώς, εμένα που είμαι καλόπιστος με διέψευσε».