Ποια εμπιστοσύνη και ποια σοβαρότητα;

Η πραγματικότητα είναι ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης είναι πλέον τεράστιο.

Προβληματισμένος ο κόσμος βλέπει την κυβέρνηση να εκπέμπει αντικρουόμενα μηνύματα. Από τη μία διαρροές για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης. Και από την άλλη μια εικόνα ασφυκτικής πίεσης του ΕΣΥ και τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για καμία συζήτηση περί ανοιγμάτων.

Η πραγματικότητα είναι ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης είναι πλέον τεράστιο. Διότι όλοι θυμούνται το περσινό άνοιγμα του τουρισμού και τα ηλιοβασιλέματα. Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς φυσική αραίωση των μαθητών, χωρίς πρόσθετες αίθουσες και διδακτικό προσωπικό, αλλά με πολλή προπέτεια και θράσος.

Τον τραγέλαφο με τις συγκοινωνίες και τις δηλώσεις ότι τα γεμάτα λεωφορεία είναι πιο ασφαλή από τα μισοάδεια. Τις βιομηχανικές περιοχές που βρέθηκαν στο κόκκινο επειδή δεν εφαρμόζονται πρωτόκολλα στα εργοστάσια.

Τη Θεσσαλονίκη που παρέμεινε ανοιχτή για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης.

Και βεβαίως όλοι βλέπουν τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Την εγκατάλειψη των νοσοκομείων, την άρνηση για προσλήψεις και ενίσχυση υποδομών, την κατάρρευση των εφημεριών. Και ταυτόχρονα τις δηλώσεις ότι το να πεθαίνει και ένα 20% εκτός ΜΕΘ δεν είναι κάτι σημαντικό ούτε το να διασωληνώνονται μαζικά άνθρωποι σε θαλάμους και σε διαδρόμους.

Όλα αυτά δεν δείχνουν μια κυβέρνηση που σχεδιάζει με βάση επιστημονικά δεδομένα, αλλά μια κυβέρνηση που αφήνει την κρίση να εξελίσσεται αναζητώντας κινήσεις που θα μπορέσει να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιδημιολόγοι την έχουν αδειάσει ήδη δύο φορές. Ο κόσμος βλέπει κρούσματα και διασωληνωμένους να αυξάνονται και νοσοκομεία να πνίγονται και παράλληλα ακούει για ανοίγματα. Και κάνει τον σταυρό του.

Ποια εμπιστοσύνη και ποια σοβαρότητα;

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.