Προεκλογική εκδήλωση στην Πρέβεζα (2/9).

Στη κατάμεστη «Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης» πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (2/9), προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, όπου ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, έδωσε το σύνθημα της αισιοδοξίας και της νίκης στις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Την εκδήλωση «άνοιξε», εκ μέρους της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδήμος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης, τονίζοντας «Καλούμε κάθε Αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να δώσει κάθε δυνατή εκλογική προσπάθεια, διεκδικώντας καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή στις επερχόμενες εκλογές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».
Έπειτα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «Η Αριστερά θα αποδείξει πως εκτός από το να καταγγέλλει και να αγωνίζεται , μπορεί να αλλάξει και πέντε πράγματα στη χώρα….».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και μίλησε για τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και για τα σημαντικά θέματα που έβαλε στην πολιτική ατζέντα, τονίζοντας «Πριν από ένα χρόνο αν μίλαγε κανείς για απομείωση χρέους σε ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν κάτι το εξωπραγματικό, τώρα η συζήτηση αυτή θα ξεκινήσει σε δυο μήνες» και πρόσθεσε «Και αυτό διαφοροποιεί εμάς σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Θυμηθείτε όταν δίναμε μάχη για τη μη βιωσιμότητα του χρέους, όταν απέναντί μας ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο».
Υπογράμμισε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο παλιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και το νέο που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας «Έχει σημασία στις επικείμενες εκλογές να μη τροφοδοτήσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους την επάνοδο της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, που όχι μόνο έχει βασικές ευθύνες μαζί με το ΠΑΣΟΚ , για το πώς έφτασε η χώρα στη χρεοκοπία, αλλά ανήκει στα ευρωπαϊκά κόμματα που αποτελούν ισχυρούς προμαχώνες για την επιβολή πολιτικών λιτότητας. Στη συνέχεια ο Νίκος Βούτσης μίλησε για τη κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής μάχης και για το τι διακυβεύεται, τονίζοντας «Η επιλογή των δυνάμεων της Δεξιάς και των πιο συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας επιλογή. Εάν ανατεθεί σ’ αυτούς η συζήτηση για το χρέος, η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, είναι σαφές ότι οι πόροι θα πάνε απολύτως μεροληπτικά υπέρ των εχόντων, αυτών που έχουν τραβήξει 240 δις στην Ελβετία, αυτών που έχουν τις off shore, των ολιγαρχών. Και δε θα πάνε στις τσέπες των φτωχών στρωμάτων ή για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δε θα πάνε για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να έχουν κοινωνικό πρόσημο, να είναι υπέρ των λαϊκών στρωμάτων».
Έπειτα, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλώνοντας «Έχουμε την προσδοκία ότι η Αριστερά θα συνεχίσει με μια νέα εντολή επανεκκίνησης μέσω των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, λόγω της επαφής που έχουμε με το λαό» και πρόσθεσε «Η υποστήριξη του λαού μας δίνει δύναμη να ξεπερνάμε τις μεγάλες δυσκολίες».
Κλείνοντας, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε « Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προσκλήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση, να αλλάξουμε τα πράγματα» και ζήτησε από τους πολίτες της Πρέβεζας να στηρίξουν και να εμπιστευτούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας «Διεκδικούμε καθαρή εντολή για να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση. Διεκδικούμε αυτοδυναμία».