Σημαντικές ειδήσεις για θέματα υγείας του Ν.Πρέβεζας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Τάκη Νικολόπουλο

Σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τον τομέα της υγείας προέκυψαν από συζήτηση που είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Πάτρα κ. Τάκη Νικολόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Πρέβεζα.

Ο κ.Νικολόπουλος ενημέρωσε το PrevezaPosto πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017  ξεκινά η υλοποίηση προγράμματος για τοπικές μονάδες υγείας στην Πρέβεζα (ΤΟΜΥ) που θα στελεχωθούν με παθολόγους, παιδίατρο και νοσηλευτές προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στις οικογένειες της περιοχής μας.
Η μία μονάδα θα λειτουργεί στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ, πρώην ΙΚΑ στον Φόρο και η δεύτερη στην περιοχή του δημοτικού σταδίου, όπου αναζητείται ακίνητο για ενοικίαση.
Οι μονάδες θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα, ενώ θα χρηματοδοτηθούν για τα πρώτα 4 χρόνια από Ευρωπαϊκά προγράμματα και στη συνέχεια από το Ελληνικό δημόσιο.
Ο Δημήτρης Λούπας έθεσε στον κ.Νικολόπουλο το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας και του Καναλακίου και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε πως υπάρχει σχεδιασμός για πρόσληψη ενός γιατρού και συνεργασία του Κέντρου Υγείας Πάργας με αυτό του Μαργαριτίου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Πάργα και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα των εφημεριών.
Ο κ.Νικολόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συγχώνευση των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, τονίζοντας πως όσοι αναφέρονται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν τον ίδιο για το αν υφίσταται ένα τέτοιο θέμα.
Θέμα της συζήτησης ήταν και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους που έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ, ενώ σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του νοσοκομείου Πρέβεζας για φάρμακα και αναλώσιμα ανέφερε ότι τόσο στο δικό μας νοσοκομείο, όσο και σε άλλα περιφερειακά υπήρχε περίσσευμα χρημάτων αφού γίνεται προσεκτική διαχείριση.

Ο Δημήτρης Λούπας θα συνομιλήσει εκ νέου δημόσια για όλα τα θέματα υγείας με τον κ.Νικολόπουλο το επόμενο Σάββατο το πρωί στο Ράδιο-Πρέβεζα, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής του εκπομπής Παράθυρο στον Αμβρακικό.

ΠΗΓΗ:PREVEZAPOSTO