ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Σαλμά: Το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

66067_1

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, λέγοντας πως πλέον αναδεικνύεται «πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»».

Όπως αποκάλυψε το δημοσίευμα, ο Μ. Σαλμάς όχι μόνο υπερχρέωσε το Δημόσιο με τη συνταγογράφηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, την οποία υπερκοστολόγησε κατά 300%, αλλά και χρησιμοποίησε την ιατρική του ιδιότητα υπογράφοντας μέσα σε έναν χρόνο 550 παραπεμπτικά για την εν λόγω εξέταση, τα οποία… παρέπεμπαν στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του, το οποίο ανήκει στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και την υπουργική απόφαση της 22 Δεκεμβρίου 2014, υπογεγραμμένη από τον τότε υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή, Λεωνίδα Γρηγοράκο, «με την οποία αποδέχτηκαν τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ για την εν λόγω εξέταση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τις 19/2/2015, ο ΙΣΑ χορήγησε άδεια λειτουργίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία), δηλαδή σε αυτό του γαμπρού του κ. Σαλμά».

«Τα παραπάνω αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων. Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναμένουμε εξηγήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.