ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

IMG_9496

Στην Αθήνα θα βρεθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αντιπροσωπεία από την Πρέβεζα αποτελούμενη από τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο, το διοικητή του Νοσοκομείου και φορείς της πόλης προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας και να απαιτήσουν άμεσες παρεμβάσεις πριν καταρρεύσει το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Μπαΐλη να δίνει στην ουσία περιθώριο για να γίνουν οι όποιες ενέργειες μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, αφού όπως είπε από τις 21 αν δεν αλλάξει κάτι η Παθολογική θα καταρρεύσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, οι οποίοι όπως είπε «βάζουν πλάτη» για να συνεχίζει να λειτουργεί, ενω πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν είναι τωρινά, αλλά δημιουργήθηκαν κυρίως από το 2009 και μετά με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Αυτή η κυβέρνηση αύξησε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου κατά 500 χιλιάδες ευρώ, όταν από το 2009 ως το 2014 είχαμε περικοπές στους προϋπολογισμούς. Αυτή η κυβέρνηση χαρακτήρισε το νομό της Πρέβεζας ως άγονο Νομό που σημαίνει ότι οι επικουρικοί γιατροί αντί για ένα χρόνο θα μένουν για τρία. Αυτή η κυβέρνηση συζητάει την πρόταση για τη διάσπαση της 6ης ΥΠΕ, που είναι χωροταξικά η μεγαλύτερη ΥΠΕ. Αυτή η κυβέρνηση κάνει προσλήψεις στο χώρο της υγείας έστω και λίγες, όταν οι άλλες κυβερνήσεις διώχνανε κόσμο από όλο το δημόσιο. Αυτά αυτή η Κυβέρνηση τα έκανε μέσα σε 10 μήνες, δεν τα έκανε η προηγούμενη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας ανακοινώνοντας πως μέσα στην εβδομάδα θα βγουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δύο θέσεις επικουρικών γιατρών, ενός καρδιολόγου και ενός παθολόγου, οι οποίες, όπως παραδέχθηκε, δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά θα αποτελέσουν μια αρχή για να μην κλείσουν αυτές οι δύο κλινικές.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε πως θα πρέπει να γίνει διαβούλευση για το τί Νοσοκομείο θέλουμε, ενώ καταλήγοντας πρότεινε να γίνει άμεσα η συνάντηση στο Υπουργείο με την παρουσία όλων των φορέων.

Πηγή:atpreveza