Τέλος με τον κ. Τσελίκο και την έγκριτη, όπως σεμνά αυτοαποκαλείται, εφημερίδα του

Διαβάσαμε στη “Τοπική Φωνή” της Τρίτης, 26ης Μάη, δημοσίευμα του Άρη Τσελίκου σχετικό με τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Οργάνωσης Μελών Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής.

Στο εν λόγω δημοσίευμα ο κ. Τσελίκος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για … φασισμό, επειδή απαγόρευσε στα ΜΜΕ να καταγράψουν ένα γεγονός, δηλαδή τις εσωκομματικές εκλογές του! Ο κ. Τσελίκος θεωρεί ότι οι εσωκομματικές εκλογές των κομμάτων είναι ένα “γεγονός” κοσμικού χαρακτήρα, όπου κάθε ενδιαφερόμενος εξασκείται στο σπορ των δημόσιων σχέσεων και φωτογραφίζει την κάλπη, αλλά και τους συμμετέχοντες. Ίσως βέβαια οι σχέσεις με ένα κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση να είναι χρήσιμες για κάποιους, αλλά αυτές τις πρακτικές τους συμβουλεύουμε να τις αναζητήσουν αλλού, γιατί απλά χάνουν τον καιρό τους.

Ο κ. Τσελίκος καταλογίζει, ακόμη, θράσος στην οργάνωση Πρέβεζας, επειδή δεν ενημέρωσε για τη σταυροδοσία και τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, παρά μόνο γνωστοποίησε όσους εκλέχτηκαν στο όργανο, αλφαβητικά. Τονίζουμε ότι για ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει απολύτως καμία σημασία να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εσωκομματικών του εκλογών δίνοντας και τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Αυτό δεν έχει καμία σημασία ούτε για την κοινωνία. Για την κοινωνία, αν έχει κάποια σημασία, είναι το ποιοι εξελέγησαν. Εκείνο όμως που έχει ουσιαστική σημασία είναι, αν το νέο όργανο που εξελέγη θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και θα υπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο της απόκρουσης της κοινωνικής καταστροφής που έφερε η πεντάχρονη μνημονιακή λαίλαπα. Γι’ αυτό και εμείς, όπως και πέρσι, δημοσιεύσαμε μόνο τους εκλεγέντες με αλφαβητική σειρά. Αυτό επιτάσσει το ήθος της Αριστεράς. Δεν αναμέναμε βέβαια από τον κ. Τσελίκο να έχει τέτοιες αριστερές ευαισθησίες και ούτε μας εκπλήσσει το άγχος του να δημοσιεύσει τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων μας. Είναι τόσο μεγάλο το πάθος του να επέμβει στα εσωκομματικά μας, που δεν κρύβεται… Και απαιτείται, πράγματι, μεγάλο θράσος για να εγκαλεί την οργάνωσή μας κάποιος, που, είτε για να εκπληρώσει το αντιπολιτευτικό του καθήκον, είτε προσδοκώντας να βγάλει με τέτοιο τρόπο το ψωμί του, φορτώνει εδώ και χρόνια το αναγνωστικό κοινό του με χονδροειδή ψέματα για την οργάνωσή μας, επικαλούμενος “έγκυρες πηγές” – των οποίων τις πληροφορίες, πάντως, δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει απευθυνόμενος στα όργανα του κόμματος –, αδιαφορώντας έτσι τόσο για τη δεοντολογία τού επαγγέλματός του, όσο και για την ενημέρωση των αναγνωστών του.

Εν κατακλείδι, ο κ. Τσελίκος κομπορρημονεί ότι δεν δημοσίευσε η εφημερίδα του το δελτίο τύπου που εκδώσαμε για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών μας εκλογών. Τον ευχαριστούμε, διότι μας βγάζει από μια δύσκολη θέση: μέχρι τώρα στέλναμε τα δελτία μας στην εφημερίδα του, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας, παρά το γεγονός ότι έχει αναλάβει εργολαβικά στην Πρέβεζα την προώθηση των απόψεων των πιο αντιδραστικών κύκλων των δανειστών και της τρόικας του εσωτερικού. Η συστηματική, αυτή, συμπεριφορά του μας κάνει να το ξανασκεφτούμε.

«Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί», όπως είχε πει κι ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά.

Πρέβεζα 27/5/2015

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας