Τέταρτο κύμα και παχυδερμία

Το ανέμελο άνοιγμα λόγω καλοκαιριού και τουρισμού φαίνεται πως έχει παίξει τον ρόλο του στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Είναι ξεκάθαρο ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι ήδη εδώ, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι ειδικοί.

Οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και την οικονομία θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα. Και η κυβέρνηση φαίνεται να ζει στον δικό της κόσμο.

Το ανέμελο άνοιγμα λόγω καλοκαιριού και τουρισμού φαίνεται πως έχει παίξει τον ρόλο του στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Η εμπειρία του περσινού καλοκαιριού δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει σ’ αυτό το θέμα μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και να συρθεί η τουριστική σεζόν προς το τέλος της.

Αυτό ενέχει πολύ μεγάλα ρίσκα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται.

Αντίθετα, όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες κατευθύνονται σε μέτρα διαχωρισμού -πλήρως ανεφάρμοστα και συνεπώς επικίνδυνα- και απειλές κατά των ανεμβολίαστων.

Αντί να επικεντρώσει στην πειθώ, καταφεύγει στις απειλές και στους εκβιασμούς. Και δηλώνει ότι όποια μέτρα ληφθούν θα είναι για τους ανεμβολίαστους και χωρίς οικονομική στήριξη. Αυτό είναι εγκληματικό και μόνο που το σκέφτονται.

Το πιο εγκληματικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για τη στήριξη των νοσοκομείων. Κι αυτό παρ’ όλο που όλοι θυμούνται τι προβλήματα αναδείχτηκαν στο ΕΣΥ κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου κύματος.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με παχυδερμία. Κι αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.