ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΥΡΟ…

Γράφει ο Άρης Σπέγγος

Πρώτα παραπληροφόρησαν και παραποίησαν, κάνοντας το άσπρο μαύρο. Μετά ούρλιαξαν, έβρισαν, χυδαιολόγησαν, καταράστηκαν, απείλησαν όλους όσους προσπάθησαν να μιλήσουν με τη φωνή της λογικής και της πραγματικής αγάπης για τη χώρα.Χρησιμοποίησαν – και νομιμοποίησαν – όλο το αποκρουστικό οπλοστάσιο της καθυστερημένης υστερικής πατριδοκαπηλείας που διαχρονικά ενδημεί σε αυτήν την έρημη πατρίδα, στρέφοντας ένα…
μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας – που ασφαλώς έχει και το ίδιο μεγάλες ευθύνες… – προς ακραία λαϊκιστικές, ξενοφοβικές και ξεκάθαρα ακροδεξιές ατραπούς. Ατραπούς που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της χώρας εάν επικρατήσουν ως πολιτική πρόταση…Στην προσπάθεια τους αυτή, βρήκαν πρόθυμους αρωγούς όχι μόνο στην ακροδεξιά που είδε την απεχθή ρητορική της αλλά και τις τραμπούκικες πρακτικές της να αποκτούν ηγεμονικό ρόλο στο δημόσιο λόγο, αλλά και σε ένα πολύ ευρύτερο πολιτικό φάσμα, από Λεβέντηδες μακεδονομάχους της συμφοράς, μέχρι ΚΙΝΑΛΛιτες που αναζητούσαν σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης, ακόμα και σε παραζαλισμένους δήθεν «επαναστάτες» της πούρας (κάποτε «διεθνιστικής», αλίμονο…) Αριστεράς – όλοι τους ενωμένοι, με μόνο και κοινό στόχο να πέσει αυτή η Κυβέρνηση. Η μόνη που όχι μόνο δεν έστρεψε τα μάτια από ένα εθνικό θέμα που κόστιζε στη χώρα απώλειες σε διπλωματικό αλλά και γεωπολιτικό κεφάλαιο, αλλά χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, το έλυσε με μια συμφωνία η οποία πανθομολογούμενα πλέον, ήταν όχι μόνο εθνικά επωφελής αλλά ίσως και πολιτικά ετεροβαρής υπέρ της δικής μας χώρας.
Και τώρα, ετοιμάζονται να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους… Βέβαιοι ότι με επιτυχία ξεγέλασαν για άλλη μια φορά το «πόπολο», το οποίο αυτοί – οι αυτοδικαίως νόμιμοι διαχειριστές της εξουσίας, όπως πιστεύουν – μπορούν να κατευθύνουν εκεί όπου επιθυμούν κάθε φορά.
Βέβαιοι, ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν τον απλό κόσμο να ψηφίσει ακόμα και ενάντια στο δικό του συμφέρον. Να επιβραβεύσει τον ΟΡΙΣΜΟ της πολιτικής απατεωνιάς.
Τους σταματήσαμε το 2015. Δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ. Δείξαμε – και αποδείξαμε – οτι ακόμα και μέσα στη χειρότερη γενικευμένη οικονομική, ανθρωπιστική και πολιτική κρίση που πέρασε η χώρα μας μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρχε και υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Πήραμε θέση, διαλέξαμε πλευρά. Με το λαό, από το λαό, για το λαό.
Οι επόμενες εθνικές εκλογές έχουν πολλά να πουν για το τι είναι πραγματικά η Ελληνική κοινωνία. Και για το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της. Και κρινόμαστε όλοι – ως λαός συνολικά, ως οι πολιτικοί σχηματισμοί που υποτίθεται τον εκφράζουν, αλλά και ο καθένας μας ατομικά ως πολίτης.

Άρης Σπέγγος
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Ν. Ιωαννίνων