Το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη

Είναι ένα σχέδιο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις τράπεζες, τους μεγαλοεργοδότες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους χρηματοδότες της Νέας Δημοκρατίας.

Σιγά – σιγά, δύο ημέρες μετά την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη για τα θέματα Υγείας, η κοινή γνώμη συνειδητοποιεί τι ακριβώς άκουσε.

Αυτό που βγήκε να πει ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την εμπειρία της πανδημίας και τη δοκιμασία του ΕΣΥ, είναι, πρώτον, ότι έχουμε παραπάνω νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε, δεύτερον, ότι από πλευράς έλλειψης προσωπικού δεν θα μονιμοποιηθούν ούτε καν όλοι οι έκτακτοι και, τρίτον, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να «δαγκώσουν» οι ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος της πίτας των ιατρικών υπηρεσιών.

Και μόνο αυτό αρκεί για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος στα χέρια ποιας κυβέρνησης έχει πέσει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μιλάμε για την κυβέρνηση που έπεισε τη μεσαία τάξη ότι τους υπολογίζει όσο υπολογίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους θα φέρουν 4% ανάπτυξη.

Τώρα η μεσαία τάξη αποκλείεται από τον τραπεζικό δανεισμό και, εν μέσω κρίσης, παραδίδεται με τον Πτωχευτικό στους πιστωτές της.

Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν δεκάωρα και επιπλέον άλλες 150 υπερωρία και θα πληρώνονται με ρεπό. Και τα παιδιά τους αποκλείονται από τα πανεπιστήμια, έχοντας πλέον ως μοναδική επιλογή τα ιδιωτικά κολέγια.

Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο και δεν το κρύβουν καν.

Είναι ένα σχέδιο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις τράπεζες, τους μεγαλοεργοδότες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους χρηματοδότες της Νέας Δημοκρατίας.

Οι υπόλοιποι ας συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση που ψήφισαν δεν δίνει δεκάρα γι’ αυτούς.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.