Τρ. Αλεξιάδης: «Έβγαζαν έξω τα λεφτά και κράταγαν εδώ τα χρέη»

αλεξιαδης

Με αφορμή τον Μαρινόπουλο, επικρίσεις Αλεξιάδη για την «επιχειρηματικότητα που δεν τιμά τη χώρα» – Αυτοί που είχαν την ευθύνη διαχείρισης να μας πούνε πώς δέχονταν τέτοιους ισολογισμούς και προχωρούσαν σε δανεισμούς υπογράμμισε ο αν. υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλοντας εξάντληση κάθε δυνατότητας για φορολογικούς ελέγχους για τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό

Πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από ένα προηγούμενο μοντέλο ανάπτυξης που «σκάει» τώρα χαρακτήρισε την πτώχευση του Μαρινόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένου. Ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε ότι «μια επιχειρηματικότητα που δεν τιμά τη χώρα μας οδήγησε εδώ με πολιτική ανοχή και συγκεκριμένες πολιτικές που ασκήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, η κυβέρνηση δέχεται κριτική κι επιθέσεις από τους πολιτικούς που ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του μοντέλου επιχειρηματικότητας που προέβλεπε επιχειρηματίες με τα χρήματα τους στο εξωτερικό και τα χρέη τους στην Ελλάδα. Ο Τρ. Αλεξιάδης συμφώνησε με τον Δ. Καμμένο ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι καλό θα είναι «αυτοί που είχαν την ευθύνη διαχείρισης αυτών των πραγμάτων να μας πούνε πώς δέχονταν τέτοιους ισολογισμούς και προχωρούσαν σε δανεισμούς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο Μαρινόπουλος χρωστάει περίπου 1,5 δισ. ευρώ και ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να διασφαλίσει τους 12.500 εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά και να περιορίσει τις πολλαπλάσιες επιπτώσεις στην αγορά από την πτώχευση, κυρίως όσον αφορά τις άλλες επιχειρήσεις που δεν έχουν εισπράξει για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στον Μαρινόπουλο.

Ο Τρ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι στο θέμα των φορολογικών ελέγχων «δεν υπάρχει περίπτωση, είτε σε αυτήν την υπόθεση είτε οπουδήποτε αλλού, να μην εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για φορολογικό έλεγχο και για χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό και για συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουμε».