Όλες οι εφεδρείες προς διάσωση του Μητσοτάκη

Ο Κώστας Σημίτης επέλεξε να ερμηνεύσει το ρόλο του υπερασπιστή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι θα περίμενε κανείς από την παρέμβαση ενός πρωθυπουργού εν μέσω πανδημίας; Να κρούσει τον κώδωνα τον κινδύνου για τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία, να προειδοποιήσει για τις ολιγωρίες, τις καθυστερήσεις και τα λάθη στη διαχείρισή της, να επισημάνει στην κυβέρνηση λύσεις για την αποφυγή της κοινωνικής τραγωδίας, να ζητήσει μέτρα στήριξης για τους αδύναμους του λαού, να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να παραμείνουν αλληλέγγυοι σε μια δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την υφήλιο.

Αντ’ αυτού ο Κώστας Σημίτης επέλεξε να ερμηνεύσει το ρόλο του υπερασπιστή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ -οποία έκπληξη!-, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα και την πρόεδρό του, τη Φώφη Γεννηματά. Τους καταλόγισε εν συνόλω πως δεν βοήθησαν «σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων», αλλά επιβεβαιώνουν «κάθε φορά τη γνωστή αντιπαλότητα».

Πέρα από το πολιτικό unfair του υποτιθέμενου «πιο ευρωπαίου πρωθυπουργού που είχε η χώρα» να μην κατονομάζει καν την πρόεδρο του κόμματος που τον καλεί στα συνέδριά του ως έναν από του Νέστορές του, ο Κώστας Σημίτης δεν επέλεξε τυχαία τη στιγμή της παρέμβασής του.

Η χώρα διέρχεται μια ακραία ανθρωπιστική κρίση, πλέον πάνω από 30 άνθρωποι χάνονται καθημερινά, το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας κοντεύει στα όριά του, η κοινωνική καταστροφή είναι πια γεγονός. Και υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που νωθρός μαζί με το επιτελείο του έκανε διακοπές όταν όλη η υφήλιος προετοιμαζόταν, ώστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας να μην βρει ανυπεράσπιστες τις χώρες, τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους.

Για όλα αυτά ο Κώστας Σημίτης δεν έχει κουβέντα να προφέρει. Διαστρέφει την αλήθεια όταν λέει ότι η αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις. Και αρκείται τελικά μόνο στο να κινητοποιήσει όσους ακόμα τον ακούν υπέρ ενός διεφθαρμένου πρωθυπουργού, που κυβερνά με τη ρεμούλα, τα ρουσφέτια και το ψεύδος. Και μάλιστα σε μια στιγμή που το πολιτικό του τέκνο φοβάται να βρεθεί στη Βουλή μην ακουστεί η απολύτως δικαιολογημένη κριτική των αντιπάλων του, καθώς δεν έχει καμία σοβαρή απάντηση να δώσει.

• Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020