3+1 σημεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ, να δείξει τι είναι αναγκαίο για να βγει η χώρα από την τρομακτική κρίση στην οποία την έχουν βυθίσει η πανδημία και αυτή η απίθανη κυβέρνηση.

Τώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε την επεξεργασία του προγράμματός του, έχει έρθει η ώρα να μιλήσει καθαρά και κρυστάλλινα στον κόσμο για τις προτεραιότητές του.

Και να δείξει, με απλές κουβέντες, τι είναι αναγκαίο να γίνει προκειμένου να βγει η χώρα από την τρομακτική κρίση στην οποία την έχουν βυθίσει η πανδημία και αυτή η απίθανη κυβέρνηση. 3+1 βασικά σημεία λοιπόν.

Σημείο 1ο: Η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, σε σύστημα Υγείας κανονικού κράτους, με υπηρεσίες ψηλού επιπέδου και χωρίς αποκλεισμούς, με επαρκές προσωπικό και με αξιοπρεπείς αποδοχές. Η ανασυγκρότηση της Παιδείας, ώστε σχολεία και πανεπιστήμια να ανοίξουν επιτέλους με ασφάλεια και να μην μείνουν κλειστά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με εξευτελισμένη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημείο 2ο: Η ρύθμιση του χρέους της πανδημίας. Για να ανασάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνονται. Να μην πέσουν στα νύχια στου απίστευτου Πτωχευτικού Κώδικα που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση. Και να τεθούν έτσι οι βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σημείο 3ο: Η στήριξη της εργασίας. Η κατάργηση του νομοθετικού εγκλήματος που διέπραξε ο Χατζηδάκης και η αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να ζει ο κόσμος με περισσότερη αξιοπρέπεια και ταυτόχρονα να αναθερμανθεί η εσωτερική ζήτηση, να κινηθεί η οικονομία, να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας. Γιατί ζούμε σε μια χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από ό,τι ήταν το 2010.

Και το πρόσθετο σημείο: Η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Στο επίπεδο των θεσμών, του πολιτικού διαλόγου, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, της ενημέρωσης.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξευτελίζει και εργαλειοποιεί καθημερινά τη δημοκρατία για να ενισχύσει την πολιτική της εξουσία και να επιβιώσει πολιτικά.

Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο κατανοητά. Και ο κόσμος θα ακούσει και θα καταλάβει.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.