Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία. Η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υπογράψει μια συμφωνία μακριά από τις υποσχέσεις τις, αλλά και από την ιδεολογία της. Η υπογραφή αυτή ήταν αποτέλεσμα ωμού εκβιασμού υπέρτερων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Έχει γίνει πλέον απόλυτα κατανοητό ότι η επιλογή αυτή έγινε για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία μας οδηγούσε η τιμωρητική στάση των δανειστών. Η Κυβέρνηση πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της μέχρι το τέλος. Το «ΟΧΙ» του λαού έδωσε ώθηση για καλύτερη συμφωνία, η οποία , ωστόσο, απέχει από τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και της Κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε σκληρά, αλλά δεν πρόδωσε, δεν «πούλησε» την εμπιστοσύνη. Το «ΟΧΙ» του λαού πέτυχε τη δέσμευση για απομείωση του δημόσιου χρέους, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πραγματική οικονομία.
Κάποιοι σύντροφοί μας έκαναν μία διαφορετική ανάγνωση της συγκυρίας και επέλεξαν τον δρόμο της ανατροπής της κυβέρνησης, υλοποιώντας το σχέδιο κάποιων κύκλων για Αριστερή παρένθεση. Επέλεξαν τη «σιγουριά» της πεπατημένης, αρνούμενοι στην ουσία να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στην Πρέβεζα παραμένει στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Η χειμαζόμενη κοινωνία γνωρίζει καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η δύναμη που θα συνεχίσει τον αγώνα για μια δικαιότερη, πιο δημοκρατική κοινωνία με κάθε μέσο.
Όλα τα μέλη του νομού συνεχίζουν να υπηρετούν την ενότητα της αριστεράς. Οι αποχωρήσεις και οι αποστρατεύσεις δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Σκοπεύουμε όχι μόνο να μείνουμε στο κόμμα που μας ένωσε, που έδωσε ελπίδες στην κοινωνία, αλλά να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών. Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Η παραίτηση δεν μας ταιριάζει.
Καλούμε κάθε Αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να συνεχίσει τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Να δώσει κάθε δυνατή εκλογική προσπάθεια, διεκδικώντας καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή στις επερχόμενες εκλογές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Γραφείο Τύπου Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.