Ανακοίνωση του Τμήματος Ενέργειας Σύριζα για τη προσπάθεια στήριξης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της αποτυχημένης ιστορίας των success stories του παρελθόντος

ka22_0

Τον τελευταίο καιρό οι πρώην υπουργοί της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν προβεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια στήριξης της αποτυχημένης ιστορίας των success stories του παρελθόντος.

Φαίνεται να ξεχνούν οι υπουργοί, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ότι ήταν αυτοί που πάγωσαν την έρευνα Υδρογονανθράκων για 16χρόνια (1998-2014), ήταν αυτοί που διέλυσαν την ΔΕΠ-ΕΚΥ ΑΕ, ήταν αυτοί που θεσμοθέτησαν το 2011 την ΕΔΕΥ ΑΕ χωρίς σταθερούς πόρους, στερώντας της τις δυνατότητες στελέχωσης και άσκησης του στρατηγικού και ελεγκτικού της ρόλου, ήταν αυτοί που  ενεπλάκησαν σε συζητήσεις για δέσμευση  από το ΤΑΙΠΕΔ των πιθανών μελλοντικών εσόδων  από εκμεταλλεύσεις κοιτασμάτων υδρογονανθράκων , Ας πάψουν επιτέλους να προκαλούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού και να εμφανίζονται τιμητές.

Δεν ξεχνάμε τα μεγάλα λόγια για τα τεράστια κοιτάσματα , τα έσοδα που θα ενίσχυαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τις γεωτρήσεις που θα έμπαιναν εδώ και 3 χρόνια.

Απεμπόλησαν τα δικαιώματα του δημοσίου στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με την διάλυση της ΔΕΠ-ΕΚΥ, διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, απογύμνωσαν τις κρατικές υπηρεσίες, κατάστρεψαν το ΙΓΜΕ, αύξησαν την τιμή των καυσίμων με αύξηση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, έτσι που έκαναν απαγορευτική για τον απλό πολίτη, την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, και έχουν το θράσος να κουνούν το δάκτυλο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ για την κατάσταση που παρέδωσαν.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του τέως υπουργού κου Καλαφάτη,  όπου με περισσό θράσος, υποστηρίζει ότι, «η κυβέρνηση είναι απούσα από τις εθνικές ευκαιρίες στον τομέα των υδρογονανθράκων». Οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν στο γνωστό κατήφορο παραπληροφόρησης και συκοφαντίας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, και πάντα με στόχο τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος, γίνονται σοβαρά βήματα για την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων  της χώρας, αξιοποιώντας  όλες τις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα:

  • Μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση έγινε αύξηση των ωφελημάτων της χώρας μας και ξεκινά η υλοποίηση της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.
  • Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της παραχώρησης των χερσαίων περιοχών Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος και ετοιμάζονται οι νέες συμβάσεις,
  • Συνεχίζεται η αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν για την παραχώρηση θαλασσίων οικοπέδων στο Ιόνιο πέλαγος.
  • Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, για την συμμετοχή μας σε έργα όπως ο EuroAsia Interconnector, o EastMed Pipe, o South Corridor, οι αγωγοί φυσικού αερίου IGT, o IGB και άλλοι που θα φέρουν την χώρα μας στο ενεργειακό επίκεντρο της Νοτιοανατολικής  Ευρώπης.
  • Ο ΑΜΜΗΕ, στον οποίο το Δημόσιο έχει πλειοψηφικό πακέτο, ολοκληρώνει το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του εθνικού διασυνδεδεμένου ηλεκτρενεργειακού συστήματος της χώρας και προετοιμάζεται για την προσαρμογή του εθνικού δικτύου μεταφοράς στο ενεργειακό ευρωπαϊκό μοντέλο στόχου target model.
  • Αξιοποιούνται οι νέες διακρατικές συμφωνίες με το Ιράν για την περαιτέρω διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας,
  • Με νομοθετική παρέμβαση θα διασφαλιστούν τα έσοδα της ΕΔΕΥ , ώστε να προχωρήσει η στελέχωση της.

Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη κοινωνία και το συμφέρον του λαού μας.

img3_1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.