Ανοσία της αγέλης

Ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα αραίωσης στις τάξεις. Χωρίς πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό. Χωρίς εμβολιασμό στους καθηγητές.

Είναι απορίας άξιο από πού θεωρεί αυτή η κυβέρνηση ότι αντλεί το δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία, αγνοώντας ακόμα και τους ειδικούς. Από την κατάσταση των νοσοκομείων, σίγουρα όχι. Από την τυφλή υποστήριξη των ΜΜΕ, μάλλον ναι.

Τώρα ανοίγει τα σχολεία χωρίς μέτρα. Όπως θα τα άνοιγε αν δεν υπήρχε πανδημία.

Την ώρα που τα κρούσματα περνάνε πάνω από τις 4.000 και τραβάνε την ανηφόρα, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία. Και αυτό ενώ ξέρουμε ήδη την επίδραση των σχολείων στη μετάδοση του ιού.

Και πώς τα ανοίγει;

Χωρίς μέτρα αραίωσης στις τάξεις. Χωρίς πρόσθετο εκπαιδευτικό προσωπικό. Χωρίς εμβολιασμό στους καθηγητές. Χωρίς μέτρα για την καθαριότητα. Χωρίς οργανωμένα τεστ για ορθή επιδημιολογική επιτήρηση. Μόνο με τα self tests, η αξιοπιστία των οποίων είναι αμφίβολη και η διεξαγωγή τους επαφίεται στην ατομική ευθύνη.

Αυτό σημαίνει ότι μια αστοχία ή ένα περιστατικό μειωμένης υπευθυνότητας αρκεί για να κολλήσει ένα ολόκληρο σχολείο. Και αρκεί μια οικογένεια για να μεταδοθεί ο ιός από το ένα σχολείο στο άλλο. Γι’ αυτό, άλλωστε, ήταν ισχυρές οι ενστάσεις μέσα στην επιτροπή.

Γιατί το κάνουν αυτό; Είτε για να εισπράξουν οι σχολάρχες δίδακτρα, είτε για να αντιστρέψουν το κακό για την κυβέρνηση κλίμα, είτε για να μην θιγεί το κύρος των Πανελλαδικών, είτε για όλα αυτά μαζί.

Γεγονός είναι ότι το κάνουν χωρίς πρόσθετα μέτρα, αδιαφορώντας δηλαδή για τις επιπτώσεις που θα έχει στη δημόσια υγεία. Και, ακόμα, αδιαφορώντας -όπως και στην περίπτωση του λιανεμπορίου- για τις ενστάσεις των επιστημόνων, οι οποίες εκδηλώνονται όλο και πιο έντονα.

Ένα όνομα έχει αυτή η πρακτική: ανοσία της αγέλης. Περί αυτού πρόκειται.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.