Δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο

Στις σημερινές συνθήκες

Οι λόγοι που η κυβέρνηση επείγεται να ανοίξει την αγορά είναι φυσικά η απελπισία των επιχειρηματιών, η υστέρηση στα δημόσια έσοδα και η απροθυμία καταβολής άλλων ενισχύσεων. Και το κάνει με τα νοσοκομεία γεμάτα. Πόσο ορθολογικό ακούγεται αυτό;

Η απάντηση είναι απλή. Είναι τόσο ορθολογικό όσο όλα όσα έχουμε δει τους τελευταίους τέσσερις μήνες: ανυπαρξία τεστ και απροθυμία λήψης μέτρων, που προκάλεσαν μια ανυπολόγιστη υγειονομική καταστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κυκλοφορούν πηγμένα στον κόσμο, καθώς ο διαγωνισμός προμήθειας λεωφορείων ματαιώθηκε και εδώ και επτά μήνες δεν έχει καταστεί δυνατόν να γίνει καινούριος.

Χώροι εργασίας, και ιδιαίτερα μεγάλα εργοστάσια, που λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς κανόνες και χωρίς πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, τη Δυτική Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες βιομηχανικές περιοχές.

Σχολεία με 27 μαθητές στην τάξη, χωρίς τεστ και χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση, με τους καθηγητές ανεμβολίαστους.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το lockdown του περασμένου Οκτωβρίου, στο οποίο μπήκαμε με 700 κρούσματα την ημέρα, κρατάει μέχρι σήμερα, με τα κρούσματα να έχουν πενταπλασιαστεί.

Αλλά η κυβέρνηση μελετά χαλάρωση, με τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει και ανθρώπους να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Ας συνυπολογίσουμε ότι μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να σπρώξει «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις», όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. Κι ας προσθέσουμε την αξιοθρήνητη προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα να φορτωθεί η έξαρση των κρουσμάτων στην κακοψυχιά και τη μοχθηρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα ήταν γελοίο αν δεν αφορούσε τη δημόσια υγεία και τις ζωές ανθρώπων. Αλλά στις σημερινές συνθήκες αυτό το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

αυτό το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.