Επίσκεψη και ενημέρωση του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το αντίστοιχο Μουσείο

Το Μνημείο  Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το αντίστοιχο Μουσείο επισκέφτηκε σήμερα, 10 του Μάη, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ν. Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαΐλη. Επίσης, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση οι εκπρόσωποι της Ν.Ε. του  ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αλμπάντης και Ξανθούλα  Κατσή, ο ανασκαφέας της περιοχής και πρόεδρος  της επιτροπής Νικόπολης, Κωνσταντίνος Ζάχος, καθώς επίσης και η διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων Πρέβεζας,  Ανθή Αγγέλη.

 

« Η Νικόπολη είναι ένας μοναδικός τόπος, που μπορεί να σμίξει σ’ ένα μοναδικό σύνολο το φυσικό κάλλος, τη μοναδική στρατηγική και ιστορική σημασία της τοποθεσίας και τα αρχαιολογικά ευρήματα, που εκτείνονται σε έκταση πολλών αιώνων» ανέφερε  ο αναπληρωτής Υπουργός αμέσως μετά σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Έπειτα, πρόσθεσε ότι η αρχαία Νικόπολη διαθέτει απίστευτο πλούτο ευρημάτων και μνημείων, επισημαίνοντας «έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα αρχαιολογικό πάρκο μοναδικής ομορφιάς και αξίας, με τεράστιες πιθανότητες να συγκινήσει το διεθνές ενδιαφέρον από άποψη επισκεπτών». Μάλιστα, τόνισε « με μια μικρή βοήθεια υποδομών, δηλαδή με την παράκαμψη της εθνικής οδού, η οποία συζητείται και έχει σχεδόν αποφασιστεί, αυτή η παρθένα αμιγής έκταση πολλών δεκάδων στρεμμάτων μπορεί να γίνει ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικά με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε «η Νικόπολη μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για διαφορετικές μορφές ανάπτυξης, ήπιες, με μεγάλη προστιθέμενη αξία και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα». Κλείνοντας, επισήμανε  « είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αλλιώς μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε διαφορετικές αξίες».

 

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, και ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομο, όπου ακολούθησε συζήτηση για γενικά θέματα της Μητρόπολης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στη συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.