Η ανηθικότητα του κ. Κοντοζαμάνη

Για να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να στοχοποιήσει τους ανθρώπους που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης βγήκε την Κυριακή και είπε ότι για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που είναι κοντά στο 80% των συνολικών θανάτων από Covid, ευθύνονται αποκλειστικά οι γιατροί. Αυτοί, είπε, είχαν τον τελικό λόγο για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι.

Προφανώς ο κ. Κοντοζαμάνης προσπαθεί να πείσει ότι η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ΜΕΘ αλλά οι γιατροί δεν τις αξιοποίησαν.

Ότι δηλαδή το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, για δικούς του λόγους, επέλεξε να αφήσει το 80% των θανατηφόρων περιστατικών χωρίς ολοκληρωμένη φροντίδα.

Συνεπώς είναι υπεύθυνο και για το γεγονός ότι κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς θα μπορούσαν και να είχαν ζήσει. Η ανηθικότητα της δήλωσης αυτής είναι τουλάχιστον εξοργιστική.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονες οι κραυγές από τα νοσοκομεία όλης της χώρας για τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, την έλλειψη ΜΕΘ και την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Και τώρα ο κ. Κοντοζαμάνης προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις την ώρα που το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, ακριβώς για να μην φανεί η έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Η ουσία είναι μία: για να καλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να στοχοποιήσει τους ανθρώπους που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Και αυτό είναι ενδεικτικό όχι μόνο για την ανικανότητα αλλά και για το ήθος της.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.