Η κοινωνία οργανώνεται, η πολιτική δεν σταματάει

Ο κορωνοϊός είναι πλέον μέσα στη ζωή μας. Δοκιμάζει την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων ορίων. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλοι -ή σχεδόν όλοι- δείχνουν να συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει είναι εξαιρετικά σημαντικό για να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες, το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και η συνολική λειτουργία του νοσηλευτικού συστήματος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε συζήτηση σταματάει. Πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.

Ο θρησκόληπτος ακροδεξιός υπουργός Ανάπτυξης, που κατακεραύνωνε τους άπιστους για τη Θεία Κοινωνία, είναι πολύ άνετος με τα θέματα της αισχροκέρδειας και θεωρεί φυσιολογικό τον τριπλασιασμό της τιμής των προϊόντων των οποίων η ζήτηση αυξάνεται λόγω των συνθηκών.

Είναι σαφές ότι η λογική της κυβέρνησης, «συμφέρον για την κοινωνία είναι ό,τι συμφέρει τις επιχειρήσεις», δεν εξαλείφθηκε λόγω της πανδημίας.

Πολύ σωστά, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας στην Υγεία που ακυρώθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση. Να υπάρξει πρόσθετος προϋπολογισμός για τη δημόσια Υγεία, τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και όχι 15 που έδωσε ο Κικίλιας.

Και ακόμα να διασφαλιστούν οι αποδοχές των εργαζομένων, να υπάρξει θεσμικό φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις, να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας στους δοκιμαζόμενους κλάδους και οι ασφαλιστικές εισφορές στις επισφαλείς επιχειρήσεις.

Όλοι ξέρουμε ότι, αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. και τα κανάλια τώρα θα λύσσαγαν. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριφέρεται έτσι δεν σημαίνει και ότι σταματάει η πολιτική.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.