Θοδωρής Κορωναίος: Μπορεί ο κ. Περιφερειάρχης να λέει ότι τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα, αλλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα για τους οδικούς άξονες…

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο Θοδωρής Κορωναίος.

Ο κ. Κορωναίος είναι περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας με την αξιωματική αντιπολίτευση και την περιφερειακή παράταξη ”Κοινό των Ηπειρωτών”
Είναι Γεωπόνος – Γεωτεχνικός , απόφοιτος του ΑΠΘ.
Δραστηριοποιείται με επιτυχία επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή του ν. Πρεβέζης, ενώ παράλληλα είναι Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ( Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) παράρτημα Ηπείρου- Ιονίων Νήσων και μέλος του συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας.

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για ζητήματα της περιφέρειας αλλά και του νομού Πρεβέζης, τις υποδομές, για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό σε περιόδους πανδημίας αλλά και την επόμενη ημέρα στην κοινωνία της περιοχής αλλά και στην τοπική οικονομία.

”Κάναμε τηλεδιάσκεψη μόνο περιφερειακά συμβούλια αλλά και εκεί η επαφή χάνεται…”

” Η αίσθηση που έχω και η πληροφόρηση είναι ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα αρχίσει να συνεδριάζει κανονικά δια ζώσης , με τις προβλεπόμενες αποστάσεις…”

” Θα έπρεπε να κάνουμε μια ανάλυση κινδύνου σαν κράτος και σε επίπεδο κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο…”

” Για να κάνουμε ένα πλάνο και ένα σχέδιο για τους κινδύνους που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να κάνουμε πρώτα και να έχουμε ένα σχέδιο αναπτυξιακό για την επόμενη δεκαετία…” ” Ένα σχέδιο στοχευμένο και με δράσεις…”

”Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο…, μπαίνουν τελευταία στιγμή πράγματα εκ του προχείρου…”

” Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα έργα στο παραλιακό μέτωπο… στην Λυγιά – την Λούτσα… είναι όλος ο δρόμος ξηλωμένος…” ” Πως να υποδεχτούμε κόσμο το τριήμερο ειδικά όταν περιμέναμε κόσμο;” ” Περιόδευσα και είδα την κατάσταση που επικρατεί από κοντά…”

” Αν υπήρχε σχέδιο θα βλέπαμε διαφορετικές παρεμβάσεις…”

”Όλα γίνονται με μια προχειρότητα και με μια βιασύνη… με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται διάφορα έργα και να γίνονται κάποια άλλα.”

”Ο περιφερειάρχης με την παρέμβαση του στον prisma κατακεραύνωσε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και την πενταετία …15-20…” ”Δίνοντας μια εντύπωση ότι από μέχρι το 2015 γίνονταν όλα σωστά .., από το 2015 μέχρι το 2019 γίνονταν όλα λάθος και μετά το 2019 πάλι γίνονταν όλα σωστά…”

” Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος…, ούτε κανένα να ζητωκραυγάσω ούτε κανένα να καταδικάσω…”

” Θα έπρεπε να ήταν άλλη η χάραξη της Ιονίας οδού.., η οποία σήμερα βοηθά βέβαια αισθητά αλλά πρέπει να θυμηθούμε λίγο ότι το έργο το 2010 με 11 σταμάτησε…”

” Από το Αντίρριο μέχρι την Πρέβεζα πηγαίναμε μέσα από τον παλιό δρόμο…Οι τράπεζες σταμάτησαν την χρηματοδότηση , και τα έργα ξαναξεκίνησαν στα μέσα του 2014.. ” Το έργο βρήκε χρηματοδότηση το 2015 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017…” ” Αυτό το έργο ήταν για την Δ. Ελλάδα και την Ήπειρο πολύ αναπτυξιακό και σημαντικό… θα μας πάει τα προϊόντα μας πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα…” ” Μένει για τον δικό μας νομό η Αμβρακία, η εργολαβία σκούπα για να συνδεθούμε…” ” Δεν αρκούν οι επισκέψεις στα υπουργεία…έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει γίνει κάτι..” ” Μπορεί ο κ. Περιφερειάρχης να λέει ότι τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα…, αλλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα για τους οδικούς άξονες…”

” Είναι ώρα λοιπόν για έργα και όχι για λόγια μια σωστή φράση του κ. Περιφερειάρχη..”

” Κανένας δεν έχει το αλάθητο..” ” Πρέπει να συζητάμε για όλα τα ζητήματα και να παίρνουμε μαζί αποφάσεις..”

” Το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης από την Καλαμπάκα μέχρι την Ήπειρο είναι ένα οραματικό έργο…, όπως το ανέλυσε και ο επικεφαλής μας ο Γιώργος Ζάψας.”

” Αν δε βάλεις κάτι οραματικό δεν μπορείς να το πραγματοποιήσεις…”

” Η ζωή και η δημιουργία γεννούν αναγκαιότητες…” ” Πρέπει να το συζητάμε έστω και αν γίνει σε μια δεκαετία…”

” Εμείς έχουμε προτείνει ως παράταξη να αξιοποιηθούν ορισμένα εργαλεία για το πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπως τα στατιστικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι εδαφοκλιματικούς χάρτες, στοιχεία από την εμπορία…”

” Στοιχεία στατιστικά που έχει στα χέρια της η περιφέρεια και πρέπει να δοθούν για την δημιουργία ενός οδικού χάρτη…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.