ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Syriza-logo-mjg

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές εξακολουθεί να αποτελεί έναν παράγοντα που παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές που διαμορφώνονται και επηρεάζουν τη καθημερινότητα, αλλά και το μέλλον όλων μας. Η μάχη για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας, ο αγώνας για ένα κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο σύστημα ασφάλισης, αποτελούν  μερικά από τα πιο κρίσιμα επίδικα της περιόδου που διανύουμε. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το μεγάλο ¨ανοιχτό¨ θέμα της επαναφοράς του πλαισίου θεσμικής προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, που επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τη διαιτησία.

Η κυβέρνηση σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν πρέπει να μείνει μόνη της, καθώς οι μάχες που δίνει είναι καθοριστικές όλους μας. Η κινητοποίηση των πολιτών της Πρέβεζας και όλου του λαού,  διεκδικώντας  την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεχίζει να αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Θεωρούμε ότι κάθε συλλογική δράση και κινητοποίηση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων «μονόδρομων», αποτελεί σύμμαχό μας στην προσπάθεια για απαλλαγή της χώρας από τα «δεσμά» των περιοριστικών πολιτικών, που συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι ο λαός της Πρέβεζας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους. Διεκδικούν ανθρώπινη ζωή, εργασία με δικαιώματα, κοινωνικές παροχές. Διεκδικούν διαφάνεια στη δημόσια ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί  όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, καθώς και τα μέλη του, να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση στις 10.30πμ, στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.